קים ג'ונג און לא הצליח לעצור את הדמעות בזמן שנשא נאום בעיצומו של מצעד צבאי מאסיבי שנערך היום לציון 75 שנה להקמת הדיקטטורה המבודדת.
ראש המשטר הודה ל"עם הגדול" על ''אפס'' מקרי COVID-19 וביקש "לאחל בריאות טובה לכל האנשים ברחבי העולם הנלחמים בנגיף הרע".
בינתיים, דייוויד מקסוול, מומחה לענייני צפון-קוריאה מה'קרן להגנת הדמוקרטיות', אמר כי "אני לא משלה את עצמי בגלל הרגשנות שקים הפגין, השורה התחתונה היא שהמצעד הזה נועד להפגין יכולות צבאיות ולהניח בסיס לדיפלומטיית סחיטה עתידית נגד דרום קוריאה במטרה להשיג ויתורים מארה"ב לאחר הבחירות בנובמבר".
קים חשף סדרת כלי נשק אסטרטגיים, כולל טיל בליסטי המסוגל להגיע ליבשת אמריקה.
הוא הודיע כי "יגייס" את כוח הגרעין של מדינתו אם יאויים אך לא מתח ביקורת ישירה על ארה"ב, במקום זאת הוא דחק באזרחים לעמוד איתן למרות שהם עומדים בפני "אתגרים אדירים" של COVID-19 וסנקציות אמריקניות קשות, כך דיווחה סוכנות הידיעות AP.
"אני לא חושב שהוא רוצה להביך את טראמפ לפני הבחירות", אמר שון קינג, מומחה לענייני אסיה, "הוא מראה שיש לו טילים בין-יבשתיים, אבל הוא לא בודק את זה כי טראמפ הבהיר שטילים אלה או ניסוי גרעיני אחר הם הקו האדום שלו".
קינג הוסיף: "טראמפ הוא הנשיא האמריקני היחיד שישב אי פעם עם מנהיג צפון קוריאה. טראמפ די טוב עבור קים וקים השקיע הרבה בטראמפ. אם ביידן ינצח, קים יצטרך להתחיל הכל מחדש".
הטלוויזיה הממלכתית של צפון קוריאה שידרה גם צילומים של כוחות צועדים ברחובות מול הכיכר המרכזית המוארת היטב בזמן שהלהקה צבאית הופיעה תוך תנועה במערך.
עשרות אלפי צופים, כמו גם המבצעים, השמיעו שאגה קולקטיבית כשקים הפציע בדיוק כשהשעון השמיע חצות.
לבוש חליפה ועניבה אפורה ולצדו עוזרים, קים נופף לעבר המונים ונישק ילדים שהביאו לו פרחים, כך נמסר מה AP.
השליט הודיע כי הוא מקווה שהמדינה תוכל להדק את הקשרים עם דרום קוריאה ברגע שהמגפה תסתיים.
טענת קים לפיה צפון קוריאה נקייה מ-COVID-19 נחקרה על ידי אנליסטים חיצוניים.
כמה מומחים בצפון קוריאה אמרו לפוסט כי זה יוצא דופן לערוך מצעד צבאי בשעות הערב, אך הם יכולים רק לשער מדוע - ואמרו כי ייתכן שהצפון קוריאנים רוצים לכסות בחשיכה פרטים רגישים לגבי חלק מכלי הנשק.
יום השנה מגיע על רקע משא ומתן גרעיני עם ממשל טראמפ.
קים וטראמפ נפגשו שלוש פעמים מאז שפתחו דיפלומטיה גרעינית ב-2018, אך השיחות לא הלכו לשום מקום בגלל חילוקי דעות בנוגע לצעדים לפירוק הנשק והסרת הסנקציות שהוטלו על פיוניאנג.