תכנים בעל ניחוח אנטישמי אינם מהווים, למרבה הצער, מחזה נדיר ברשתות החברתיות ובמנועי החיפוש. פוסטים מסיתים כנגד יהודים או מוצרים למכירה המכילים סממנים נאציים, צצים לעיתים שכיחות ומעוררים סערה. אולם כעת נדמה כי תופעה חדשה שנחשפה לאחרונה, היא אולי הנבזית והמרושעת מכולן.
הקלדת המילים jewish baby stroller ( עגלת תינוק יהודי) בשורת החיפוש בגוגל תמונות, מעלה מידית שורת ממים מזוויעים המציגים מנגלים ומעשנות על גלגלים, בהקשר ברור הלועג למשרפות במחנות ההשמדה מתקופת השואה.
"זה חולני ובלתי נתפס. אין עוד אוכלוסיה שגוגל תתיר לכזה רוע ואימה כנגדה להופיע בתוצאות החיפוש אצלה", צייץ פעיל הקהילה היהודית בניו יורק, דוב היקינד והוסיף כי "עלינו לא רק לבדוק כיצד זה קרה אלא גם לוודא כי התופעה הזאת תוסר ולא תחזור שוב. פשוט מחליא!".
This is so sick and unimaginable!
— Dov Hikind (@HikindDov) September 25, 2020
There’s no other group that Google would return such vile and horrid search results about!@Google must not only address how this happened, but they must remove it immediately and ensure it doesn’t recur!
Truly sickening pic.twitter.com/cAd1gZI1Mh
We understand & apologize for the concern. These results don’t reflect our opinions. What’s happening is we try to find content that matches all the key terms searched for. Normally, that’s useful & what people want. But for “data void” topics like this, it can be problematic…
— Danny Sullivan (@dannysullivan) September 25, 2020
זעקתו של היקינד לא נפלה על אוזניים ערלות כאשר דני סאליבן, דובר מנוע החיפוש הפופולרי, הגיב לציוצו וכתב: "אנחנו מבינים את החששות שלך ומתנצלים, תוצאות החיפוש אינן משקפות את דעתנו. כאשר מתבצע חיפוש, אנחנו מנסים למצוא תוכן שתואם לשאילתא. בדרך כלל זה שימושי ומוצא תוצאות מתאימות, אך במקרים כאלו זה בעייתי. כאשר מחפשים 'עגלות תינוק', מתקבלות תוצאות מתאימות".
"אך בחיפושים מסוג זה ('עגלות תינוק יהודיות') לא מתקבלות תוצאה מוסמכת, וזה לא מפתיע", הוסיף סאליבן, "שכן לא מדובר בשאילתא שכיחה או במוצר שקיים במציאות...זהו ההסבר לתופעה, אך לא תירוץ עבורה. נבחן את המצב הספציפי הזה על מנת לראות כיצד ניתן לשפר את התוצאות. שוב, אנו מתנצלים".
For [baby strollers], there’s lots of authoritative content. For this, there’s not. That’s not surprising. It’s not likely a topic often searched for, nor an actual product that’s produced. There’s a “void” of good content to surface that matches what was asked for…
— Danny Sullivan (@dannysullivan) September 25, 2020
That’s the explanation of why these appear. It’s not meant as an excuse. We’ve done considerable work with improving data void situations with search generally. We’ll look at this situation to see how we can further improve. Our apologies again.
— Danny Sullivan (@dannysullivan) September 25, 2020
סייע בהכנת הכתבה: ערן איזק