רשויות החוק במקסיקו פתחו בחקירה בעקבות טענותיהן של שש נשים, לפיה הן עברו ניתוח לכריתת הרחם בכפייה במתקני הכליאה של רשויות ההגירה האמריקאיות, כך על פי שר החוץ המקומי, מרסלו אבררד.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
בשבוע שעבר הוגשה תלונת חשיפת שחיתות מצד אחות שעבדה במתקן הכליאה במחוז אירווין שבג'ורג'יה (בית כלא בבעלות פרטית שזכה במכרז להפעלת המתקן בשם רשויות ההגירה), לפיה הנשים עברו את התהליך מבלי שהסכימו לכך.
"אנחנו נמצאים בקשר עם שש נשים שכבר נאלצו לעבור הליך מסוג זה. מדובר בנושא חמור שיש לטפלו", אמר אתמול (שלישי) אבררד. דבריו של שר החוץ הגיעו יממה בלבד לאחר שנשיא המדינה, אנדרס מנואל לופס אוברדור, איים לפעול בזירה המשפטית כנגד ארצות הברית.
הפרשה גם זוכה לתגובות בארצות הברית, וכ-150 חברי קונגרס קראו לפתוח בחקירה כנגד מתקן הכליאה בג'ורג'יה.
מפגינים מחוץ למתקן הכליאה בג'ורג'יה, מוקדם יותר החודש (צילום: AP)
ראוי לציין כי בית הכלא עצמו, כמו גם סוכנות אכיפת מכס והגירה (ICE), הכחישו את הדיווחים: "טענות אנונימיות ובלתי מוכחות צריכות לקבל בסקפטיות מתאימה", אמרו ב-ICE.
בתלונת האחות - דון ווטן - נטען שהיא ואנשי צוות נוספים במקום "נבהלו ממספר ניתוחי כריתת רחם שבוצעו", ובאופן ספציפי כנגד רופא אחד "שהפך את הניתוחים מסוג זה למומחיות שלו. כל מי שמגיעה אליו יוצאת משם בלי רחם, הוא 'אספן הרחמים'".
ד"ר אדה ריברה, מנהלת שירותי הבריאות ב-ICE, הכחישה את הדיווחים וטענה ששתי נשים בלבד עברו ניתוח כריתת רחם במתקן כליאה זה, במהלך השנתיים האחרונות: "החלטות בנושא רפואי מתקבלות אך ורק ע"י גורמים רפואיים, ולא אנשי אכיפת החוק. יתרה מכך, ניתוח כריתת רחם לעולם לא יבוצע בכפייה", היא מסרה.