מחקר חדש גילה שבדיקות קורונה עשויות למצוא עקבות מתים של זיהומים בני שבועות, וכתוצאה מכך להציג תוצאות ''חיוביות'' שגויות המנפחות את היקף המגיפה באופן מלאכותי.
המחקר בוצע על ידי מומחים מ'המרכז לרפואה מבוססת ראיות' באוניברסיטת אוקספורד בעלת השם העולמי (מדורגת במקום ה-4 בעולם) ובאוניברסיטת מערב-אנגליה, המחקר קבע כי קיים סיכון ל"חיובי כוזב" בגלל אופן ביצוע בדיקות קוביד-19, ובמידה רבה בגלל רישום של נגיפים מתים הנספרים בתהליך הבדיקה.
המדענים גילו שלמרות שאנשים חוו תסמיני נגיף קורונה במשך זמן מסוים, הבדיקות המשמשות לאיתור המחלה עדיין נותנות קריאה חיובית גם שבועות רבים לאחר שהחולה התאושש לחלוטין.
הצוות בחן כ-25 מחקרים מקבילים של מבדקי הקורונה, הידועים כ'בדיקת תגובת שרשרת פולימראז' הנמצאת כרגע בשימוש נרחב כדי לקבוע אם אדם נושא את הנגיף במערכות גופו.
המחקר מצא כי הבדיקות יכולות להגביר את החומר הגנטי של הנגיף גם במצב שהוא כבר אינו מסוגל לגרום עוד לזיהום.
פרופסור קרל הנגאן, אחד ממחברי המחקר, אמר כי קיים סיכון כי העלייה בכמות הבדיקות ברחבי בריטניה מגדילה את הסיכון לזיהום המדגמים ועשויה להסביר מדוע מספר מקרי הנגיף עולים אך מספר מקרי המוות נותר סטטי.
"הראיות הולכות וגוברות כי חלק ניכר מהמקרים הקלים 'החדשים', ביניהם אנשים בעלי תוצאות חיוביות לאחר ההסגר או השחרור מבית החולים, אינם מדבקים. אלא שהתוצאה היא תוצר של ניקוי חלקיקי נגיף לא מזיקים שמערכת החיסון שלהם התמודדה איתם ביעילות בעבר", כתב במגזין ה-Spectator.
פרופסור הנגאן אמר כי נדרש "מאמץ בינלאומי" כדי למנוע את "הסכנות שבבידוד אנשים שאינם מדבקים או קהילות שלמות".