אוגוסט היה החודש הרביעי ברציפות שבו נרשמה עלייה בכמות המסתננים שנעצרו לאורך הגבול הדרומי של ארצות הברית, כך עולה מנתוני סוכנות המכס והגנת הגבולות (CBP) שפורסמו היום (שישי).
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
מתוך 49,594 המסתננים שנעצרו בחודש שעבר, כ-43 אלף גורשו באופן מיידי, זכר לצו החירום שעליו חתם הנשיא טראמפ, המעניק לרשויות ההגירה את הסמכות הנדרשת כדי לגרש מסתנן במסגרת זמנים קצרה ביותר. צו זה מאפשר לרשויות ההגירה להחזיר את מסתנן למדינה שממנה ניסה להיכנס לארה"ב, מקסיקו, או למדינה האחרונה שבה שהה באופן חוקי.
כמות המעצרים בגבול הדרומי היא ככל הנראה המדד המדויק ביותר שניתן לקבל עבור מספר ניסיונות ההסתננות לארה"ב, וכאמור, מדובר בחודש הרביעי ברציפות שבו הנתון עולה: בחודש אפריל נעצרו בגבול הדרומי 17,086 מסתננים, במאי נעצרו 23,194, ביוני הנתון עמד על 32,980 ואילו בחודש יולי רשויות ההגירה עצרו 40,858 מסתננים.
על אף המגמה המדאיגה, חשוב לזכור כי הנתונים בכל זאת נמוכים באופן משמעותי בהשוואה לשנה שעברה: כך למשל, רק בחודש מאי 2019 נעצרו בגבול 144,116 מסתננים.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
בין המסתננים שנעצרו היו 3,088 ילדים (קטינים מתחת לגיל 18) שהגיעו ללא מבוגרים, ו-2,693 'קרובי משפחה' (קטינים מתחת לגיל 18 שהגיעו ביחד עם לפחות הורה אחד). כאמור, בעזרת צו החירום (שאושר בעקבות משבר הקורונה), גם הילדים והמשפחות גורשו בחזרה למדינת המוצא שלהם:
"בדומה למבוגרים, גם ילדים יכולים להיות נשאים של נגיף הקורונה", הסביר מארק מורגן, המנהל בפועל של ה-CBP, "ולכן חשוב ביותר למנוע את כניסתם, גם לבתי כלא שהינם צפופים, כדי להפחית את הסיכויים להדבקות נוספות בארצות הברית".