סכסוך הגז במזרח הים התיכון בהן מעורבות טורקיה ויוון לצד קפריסין הופכים במהירות לסכסוך מזוין וזאת למרות שטורקיה המנסה להעמיק בשנה האחרונה את מעורבותה באזור הים התיכון המזרחי, (דרך נוכחות צבאית בלוב, בסוריה כמובן, ועכשיו גם מסביב לחופי יוון וקפריסין) ממשיכה לטעון כי פרשנותה לגבולות הימיים הבינלאומיים היא "לגיטימית לחלוטין", אך עתה נראה כי הקפריסאים והיוונים כבר לא לבד, עובדה: הצבא האיטלקי והצרפתי החלו להתאמן בצורה אגרסיבית באזור - והאיחוד האירופאי כבר מכין סנקציות כלכליות כנגד אנקרה.
"אנו יכולים ללכת לצעדים הקשורים לפעילויות בסקטורים שלמים בהם הכלכלה הטורקית קשורה לכלכלה האירופית", איים ביום שישי דיפלומט בכיר באיחוד האירופי, ג'וזף בורל, במהלך מסיבת עיתונאים שהתרחשה ימים אחדים לאחר תרגיל משותף של צבא איטליה, צרפת, יוון וקפריסין באזורים בהם מחפשים הטורקים גז.
"טורקיה צריכה להימנע מפעולות חד צדדיות. זהו מרכיב בסיסי כדי לאפשר להתקדם בדיאלוג בלא סנצקיות", הוסיף בורל שתיאר אמצעי ענישה המכוונים לניסיונותיה ההולכים וגוברים של טורקיה לבצע חיפושים מסביב למים הטריטוריאלים של קפריסין ובסמוך לאיים החיצוניים של יוון.
בורל אף הדגיש כי האיחוד האירופי לא ילחץ על הדק הסנקציות עדיין, וכי הוא בוחר לתת "סיכוי רציני לדיאלוג" תוך שהוא מתחייב לתמיכה פוליטית מלאה בחברות האיחוד האירופי יוון וקפריסין הנתונות תחת לחץ טורקי.
בשלב זה ישראל מנסה להימנע מלייצר חדשות בנושא, ולהראות מעורבות מופגנת מדי, אך לאור התבטאויותיו של ראש המוסד יוסי כהן לאוזניי בכירים מצריים כי "טורקיה היא איום אסטרטגי לטווח ארוך יותר מאיראן", התבטאות ש''דלפה' לעיתון 'הטיימס' הלונדוני, הרי שברור מאד כי האיחוד לבטח כבר עומד בקשר רציף עם ירושלים בנושא הטורקי.
ניתן לצפות כי אנקרה תבחר בתגובה צוננת לאיומי הסנקציות מהאיחוד, בטענה כי אין זה בסמכותו להתערב בנושא ואכן, "זה מעבר לגבולות האיחוד האירופי לבקר את פעילות מדינתנו ולדרוש שנעצור אותה", אמר לא מזמן דובר ממשלת טורקיה, חאמי אקסוי.
בינתיים, במקביל לדיוני הסנקציות של האיחוד האירופי שנערכו בסוף השבוע, מטוסי F-16 טורקיים ויוונים כמעט והחליפו אש מעל דרום מערב קפריסין ב"קרב זנבות'' מאולת מסוג כלשהו, כשרק לפני חודש ערך הצי המצרי בשילוב הצי הצרפתי תרגיל ימי רחב מימדים בניסיון להפגין שרירים למול ארדואן, כפי שדיווחנו כאן לראשונה בהיברו-ניוז.
בנוסף, צרפת וגם איטליה שלחו משחתות צבאיות ומטוסי קרב לעריכת משחקי מלחמה בים התיכון במהלך השבוע בעוד התפתחות שהתקשורת הישראלית שוב בחרה לא לסקר.
אין ספק שמדובר ב'הפגנת כוח' ואחדות אירופית מול טורקיה.
אנקרה שלחה בינתיים מלווים צבאיים שילוו את כלי חיפוש הנפט והגז שלה.
החימוש נמשך.