קצין הצבא הגבוה ביותר במדינה אמר כי לכוחות המזוינים לא יהיה "שום תפקיד" בבחירות לנשיאות ב -2020 או בפתירת סכסוכים כלשהם, מכיוון שבתי המשפט והקונגרס אחראים על כך.
הגנרל מארק מיליי, יו"ר המטות המשולבים אמר במכתב לשני חברי הקונגרס כי הוא "מאמין עמוקות" בעקרון כי צבא ארה"ב "לא פוליטי" ומתכוון להרחיק את הצבא מכל סכסוך בחירות.
"במקרה של סכסוך על היבטים מסוימים בבחירות, על פי החוק, בתי המשפט האמריקניים, והקונגרס האמריקני, הם אלה אשר נדרשים לפתור סכסוכים כלשהם, ולא הצבא האמריקני", כתב מיילי. "אני לא צופה שום תפקיד עבור הכוחות המזוינים בארה"ב בתהליך זה".
הנציגים אליסה סלוטקין, ומיקי שריל, פרסמו הצהרה משותפת המברכת על ההתחייבויות שמיילי העניק "להגן על מעמדו הא-פוליטי של הצבא, להימנע ממעורבות צבאית בתהליך הבחירות, לכבד את המעבר השליו של הסמכות הנשיאותית על פי החוקה והסירוב לציית לכל פקודות בלתי חוקיות".
הדמוקרטים העלו חשש שאם טראמפ יפסיד בנובמבר הוא עלול לסרב לעזוב את הבית הלבן. הם הצביעו על הצהרותיו החוזרות ונשנות של טראמפ שמטרתן להכפיש את תוקף הבחירות על ידי טענות לפיהן הצבעות דואר אלקטרוני אוניברסליות משופעות במרמה, והציעו כי יש לעכב את הבחירות לחלוטין בגלל ביטחון הבחירות.
"זו הדאגה הגדולה ביותר שלי, הדאגה הגדולה ביותר שלי", אמר המועמד הדמוקרטי ג'ו ביידן בראיון שנערך ביוני עם תכנית "The Daily Show".
"הנשיא הזה הולך לנסות לגנוב את הבחירות האלה. זה בחור שאמר שכל ההצבעות בדואר הן נכנס לתרמית, בזמן שהוא יושב מאחורי השולחן במשרד הסגלגל וכותב את ההצבעה בדואר שלו כדי להצביע".
ביידן הציע כי הצבא אולי יצטרך להסתבך כדי להוציא את טראמפ מהבית הלבן.
"אני מבטיח לך," הוא אמר, "אני משוכנע לחלוטין [הצבא] ילווה אותו מהבית הלבן עם משלוח גדול".
אולם מיילי ביקש להבהיר כי הצבא יישאר מחוץ לבחירות והעברת הכוח. לדבריו, הוא גם לא רוצה את הצבא במקומות הקלפי או מעורב בקביעת התוצאה.
"אנו עוקבים אחר שלטון החוק ועשינו זאת ביחס לבחירות בעבר ונמשיך לעשות זאת בעתיד", כתב הגנרל, "אני לא רואה את צבא ארה"ב כחלק מתהליך זה; זו האחריות של הקונגרס, בית המשפט העליון ורכיבי הרשות המבצעת".