הצעת חוק חדשה שהוצגה בוושינגטון מבקשת לשנות את הדרך בה הממשלה הפדרלית מתייחסת למנהיג סין במטרה לאסור את השימוש במונח "נשיא" לגביו.
הדבר יביא להסלמה דרמטית ביחסים המתוחים בין שתי המעצמות. . על פי ההצעה מסמכי ממשל ארה"ב הרשמיים יתייחסו מעתה לראש המדינה על פי תפקידו כראש המפלגה הקומוניסטית הסינית (CCP).
המנהיג הסיני, שי ג'ינפינג, מחזיק בשלושה תארים רשמיים, שאף אחד מהם אינו "נשיא": ראש המדינה (guojia zhuxi, פשוטו כמשמעו "יו"ר המדינה"); יו"ר הוועדה הצבאית המרכזית; ומזכ"ל המק"ס (המפלגה הקומוניסטית הסינית).
עם זאת, בעולם דובר האנגלית ש"י בחר בדרך כלל ב"נשיא", שלדברי המבקרים" מעניק לגיטימציה לא מוצדקת "למנהיג שלא נבחר".
הצעת החוק שהוצגה על ידי הנציג סקוט פרי מפנסילבניה, תאסור שימוש בכספים פדרליים לצורך "יצירה או הפצה" של מסמכים ותקשורת רשמית המתייחסת למנהיג סין כ"נשיא".
"התייחסות לראש המדינה של הרפובליקה העממית של סין כ"נשיא" מעניקה הנחה שגויה כאילו תושבי סין באמצעים דמוקרטיים, קיבלו לגיטימציה למנהיג השולט בהם", נכתב בחקיקה
החקיקה באה במקביל לכך שבכירים בממשל בראשות מזכיר המדינה מייק פומפאו החלו לנטוש את המונח "נשיא" לטובת "המזכיר הכללי". דו"ח של הבית הלבן במאי ובו גישתה האסטרטגית של וושינגטון כלפי סין השתמשה באופן בלעדי בתואר ראש המפלגה של שי.
טראמפ הפסיק להתייחס ל-שי כ"חבר", ואמר כי "אני לא רוצה לדבר עם סין כרגע".
הצעת החוק של פרי באה על רקע מאמצים אסטרטגיים של המפלגה הרפובליקנית להגברת הביקורת על ממשלת סין.
בחודשים האחרונים הציג פרי שלל הצעות חוק הקשורות לסין, כולל חקיקה אשר תקצץ את המימון האמריקני לאו"ם עד שהגוף יכיר בטייוואן, והצעות חוק שתאשר לנשיא ארה"ב להכיר בהונג קונג וטיבט כמדינות עצמאיות מסין.
הצעות החוק הללו נמוגו עם הצגתם, ולא הצליחו להשיג תמיכה מאף אחד מעמיתיו של פרי.