דקוטה הדרומית דחתה את הצעתו של הנשיא טראמפ להגדיל את סיוע האבטלה הפדרלי בסך 300 דולר לשבוע במהלך מגיפת הנגיף הקורנו.
המושלת קריסטי נעם אמרה ביום שישי כי מדינתה "ברת מזל" שלא הזדקקה לכספים הפדרליים, תוך ציטוט כי הכלכלה המקומית המתהפכת לא השפיעה עמוקות על המדינה וצמיחת התעסוקה בה נמשכת.
"הכלכלה של דקוטה הדרומית, שמעולם לא הושבתה, התאוששה כמעט ב-80 אחוז מהפסדי העבודה שלנו", אמרה בהצהרה המושלת.
נעם הוסיפה: "[זו] המדינה היחידה בארה"ב שלא קיבלו בה קצבאות מורחבות מכיוון ששיעור האבטלה המבוטחת שלנו היה הנמוך ביותר".
דמי האבטלה המשופרים של הממשל הפדרלי נכללו באחרונה כחלק מפעולה ביצועית עליה הודיע טראמפ בשבוע שעבר.
המהלך הגיע לאחר שהקונגרס הדמוקרטי ביקש לסכל את הפתרונות של הבין הלבן ולא הצליח להאריך את התוספת של כ-600 דולרים לשבוע שפגו בתוקפן בסוף חודש יולי.
המדינות עצמן יצטרכו לשלם עבור כ-25 אחוז מתוך 400 דולרים דמי האבטלה השבועיים, עם זאת, בעקבות זעקה ממדינות חסרות מזומנים, כולל ניו יורק, מחלקת העבודה אמרה כי כל 100 דולר ששולמו כבר בביטוח אבטלה רגיל, יכולים להיחשב כדרישת ההתאמה.
"ארבע מדינות - אריזונה, איווה, לואיזיאנה וניו מקסיקו - הגישו בקשה לאישור התוכנית", צייץ טראמפ אתמול (שבת), בעוד מושלי אלסקה, מערב וירג'יניה וצפון קרוליינה אמרו בשבוע שעבר כי מדינותיהם נמצאות גם כן בתמיכה מלאה בתכניתו החדשה של הנשיא, כך דווח ב- CNN.
דקוטה הדרומית נראית כמדינה הראשונה שאמרה שהיא לא צריכה את הכסף הנוסף.
"הממשל שלי אסיר תודה על הגמישות הנוספת שהמאמץ הזה היה יכול לספק," אמרה נעם בהצהרה, "אבל דרום דקוטה נמצאת במקום בר מזל ואינה צריכה לקבל את הכספים".
שיעור האבטלה של מדינת הר-ראשמור המפורסם עמד על 7.2 אחוז ביוני, לעומת 9.4 אחוזים בחודש מאי, אם כי עדיין פי שניים יותר מאשר בחודש מרץ אז עמד השיעור על כ-3.1 אחוזים במרץ.