יותר מארבעה חודשים לאחר שפורסמה לראשונה, מוקדם יותר היום (חמישי) נודע כי משרד החוץ האמריקאי החליט לבטל את אזהרת המסע הכללית, במסגרתה הומלץ לתושבים שלא לצאת מגבולות המדינה, וזאת על רקע התפרצות נגיף הקורונה.
אילוסטרציה (צילום: AP)
כזכור, ב-19 במרץ פורסמה אזהרת המסע החריגה (באופן רשמי מדובר באזהרת מסע מדרגה רביעית - הגבוהה ביותר שקיימת במשרד החוץ האמריקאי). עם זאת, חשוב לזכור שמדובר בשבועות הראשונים של המשבר, כך שבפועל טיסות בינלאומיות המשיכו לנחות בארצות הברית.
על אף שאזהרת המסע בוטלה, במשרד החוץ הסבירו שהמהלך נובע משינוי בגישה, כך שלאו דווקא מומלץ לצאת ולטייל ברחבי העולם כבר עכשיו: "המצב הבריאותי והבטיחותי משתפר בחלק מהמדינות ומדרדר באחרות, ועל כן משרד החוץ חוזר לעשות שימוש באזהרות מסע לפי מדינות, שידורגו לפי דרגות 1-4", אמרו במשרד החוץ.
עוד נכתב כי "השינוי יאפשר לנוסעים לקבל מידע מפורט ועדכני אודות כל מדינה ומדינה. לאזרחי ארה"ב מומלץ לפעול בזהירות יתרה בעת השהות מחוץ לגבולות המדינה, בייחוד לאור האופן הבלתי צפוי שבו הנגיף מתפרץ".
מרבית מדינות העולם מוגדרות בדרגת הסיכון הגבוהה ביותר של ה-CDC (צילום: Shutterstock / CDC)
חשוב לזכור כי ביטול אזהרת המסע אינו משפיע כלל על המגבלות הקיימות: אזרחי ארצות הברית אינם יכולים להיכנס לקנדה או למקסיקו באמצעות מעברי הגבול היבשתיים (פרט לתנועות חיוניות). אם לא די בכך, נאסרה כניסת אמריקאים למדינות האיחוד האירופי בתחילת חודש יולי.
עם או בלי קשר לביטול אזהרת המסע מצד משרד החוץ, במרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) פרסמו הבוקר את המלצות המסע שלהם: מרבית מדינות העולם, לרבות ישראל, מוגדרות כ"דרגה שלישית" ("סיכון גבוה להידבק בקוביד-19"). אף מדינה לא הוגדרה כ"דרגה שניה", אך מדינות כגון ניו זילנד, תאילנד ופיג'י נמצאות בדרגה הראשונה.
לעומת זאת, על מדינות נוספות, לרבות גרינלנד ואיי הבתולה הבריטיים, לא פורסמה אזהרת מסע.