המתיחות הסינית-אמריקאית ההולכת וגוברת לא תיעלם, לא מחר, לא בחודש הבא, ולא בשנה הבאה.
יש יריבות גיאו-פוליטית - והיא כאן להישאר.
ההתפשטות הצבאית המהירה של סין באוקיאנוס השקט הייתה קריאת השכמה לוושינגטון.
בייג'ינג בילתה גם את העשור האחרון במודרניזציה של הצבא שלה בטכנולוגיית המלחמה האחרונה, כולל מטוסים מהדור החמישי וכלי נשק היפראסוניים.
הנשיא טראמפ, הפנטגון והמתחם הצבאי-תעשייתי האמריקני מכירים בסכסוך שלפנינו; אחרת, אם לא מדוע שהנשיא יזרים שני טריליון דולר למודרניזציה של הצבא בשלושת השנים האחרונות?
אך כשמדובר בטכנולוגיה היפרסונית, ארה"ב מפגרת בפריסת אמצעי לחימה סופרסונים אלה בשדה הקרב המודרני. מצד שני, סין ורוסיה נותרו כמדינות המובילות בפיתוח הטילים.
בתוך כך, לאחרונה חלה תפנית כאשר הנשיא טראמפ שבחר להזרים כספים רבים לפיתוח טילים היפר-סונים התפאר ביכולותיה של אמריקה במאי, כשאמר כי טיל "סופר-דופר" עומד בפיתוח ויוכל לנסוע פי 17 מהר ממהירות הקול, אם כי הפנטגון באותה תקופה לא היה מוכן לאשר זאת.
"אנחנו בונים, נכון לעכשיו, ציוד צבאי מדהים ברמה שאיש לא ראה מעולם. אין לנו ברירה. אנחנו צריכים לעשות את זה - עם היריבים שיש לנו שם בחוץ. אני קורא לזה "הטיל סופר-דופר". ושמעתי את הלילה השני, מהיר פי 17 ממה שיש להם כרגע ", אמר טראמפ במאי.
עכשיו יש יותר מידע על הטיל ההיפרסוני שהנשיא דיבר עליו. גורם הגנה בכיר אמר השבוע לרשת CNN כי הנשיא טראמפ גילה "עניין מיוחד" בטיל.
גורם הביטחון הבכיר אמר כי "מה שהוא מתכוון, באמת, היה מבחן הטיסה האחרון שביצענו במרץ בו טסנו פי 17 ממהירות הקול".
U.S. Navy and U.S. Army jointly tests hypersonic glide body pic.twitter.com/9Fr8YvlBUS
— Dylan Malyasov (@DylanMalyasov) March 21, 2020
רשת CNN ציינה כי ארה"ב לא תטיל למערכה טילים היפראסוניים עד 2023 בעוד שסין ורוסיה כבר הפכו את כל י הנשק הללו לאופרטיביים.