בר הזהיר כי בסין מבקשים להשתלט על עולם הטכנולוגיה והרכבים החשמליים, ולחנוק את התחרות החופשית בכלכלה העולמית.
בר ציין כי אמריקה סייעה לעליית סין בכך שהעניקה למדינה מעמד של סחר מועדף בשנת 1980 ותמכה בהצטרפותה לארגון הסחר העולמי עשור לאחר מכן.
סין "השתמשה בתעריפים ובמכסות כדי ללחוץ על חברות אמריקאיות לוותר על הטכנולוגיה שלהן ולהקים מיזמים משותפים עם חברות סיניות. הרגולטורים אז הפלו חברות אמריקאיות תוך שימוש בטקטיקות כמו החזקת היתרים.
עם זאת, מעט חברות, אפילו ענקי Fortune 500, היו מוכנות להגיש תלונה סחר רשמית מחשש להכעיס את בייג'ינג", אמר.
לדעת בר חברות אמריקאיות נעשות תלויות בשווקי סין כדי לספק "מוצרים ושירותים חיוניים" - מצב שהודגש במהלך ימי מגיפת הקורונה הראשונים
בר אמר כי המפלגה הקומוניסטית הסינית פתחה בקמפיין "מתוזמר" המגייס את הממשלה והחברה הסינית "לנצל את הפתיחות של מוסדותינו כדי להשמידם."
כדי להתנגד למאמצים של בייג'ינג ו"להבטיח עולם של חופש ושגשוג עבור ילדינו ונכדינו", אמר בר שהעולם החופשי יצטרך להקים "גישה שלמה ומאמץ חברתי משלנו".
"אמריקה עשתה זאת בעבר. אם נחזיר מחדש את האהבה והדבקות שלנו למדינה, וזה לזה, אני סמוך ובטוח שאנחנו - העם האמריקני, הממשל האמריקני והעסקים האמריקאים יחד - נוכל לעשות זאת שוב. החופש שלנו תלוי בזה", אמר.
בר קרא למנהלי התאגידים האמריקאים וענקיות הטכנולוגיה של עמק הסיליקון להתריס נגד המפגעים בסין. "השאיפה האולטימטיבית של שליט סין היא לא לסחור עם ארצות הברית. אלא לפשוט על ארה"ב", אמר.
בר הזהיר גם את מי שמאמין כי סחר והשקעות יפייסו את סין שאין לה שום רצון להיות חברה פתוחה ודמוקרטית.
"כפי שממחיש שוב הפירוק האכזרי שלה בהונג קונג, סין אינה קרובה יותר לדמוקרטיה כיום מכפי שהייתה בשנת 1989, כאשר טנקים התעמתו עם מפגינים פרו-דמוקרטיים בכיכר טיאנאנמן. זו נותרה מדינה אוטוריטרית, מפלגתית אחת, בה המפלגה הקומוניסטית מחזיקה בכוח מוחלט, שלא נבדקת על ידי בחירות עממיות, שלטון החוק, או מערכת שיפוט עצמאית", אמר.
בר אמר כי חברות אמריקאיות, רעבות לרווחים לטווח קצר, היו תחת השפעת בייג'ינג - "אפילו על חשבון החופש והפתיחות בארצות הברית".
"הגלובליזציה לא תמיד מצביעה לכיוון של חופש גדול יותר. עולם שצעד לקצב התופים של סין הקומוניסטית לא יהיה נעים עבור מוסדות התלויים בשווקים חופשיים, סחר חופשי או חילופי רעיונות חופשיים", אמר.
כנקמה על בייג'ינג שהטילה חוק ביטחון לאומי חדש וקפדני על הונג קונג במטרה לפגוע בהפגנות פרו-דמוקרטיות, הנשיא טראמפ חתם השבוע על צו ביצוע שמחריף סנקציות על גורמים סיניים.
תוך שהוא מסיר את הונג קונג ממעמד הסחר המיוחד ממנו נהנתה כשהייתה חצי אוטונומית.
טראמפ אמר גם שהוא לא "מעוניין" להיפגש עם מקבילו הסיני שי ג'ינפינג.
ממשל טראמפ האשים את סין בכך שהמעיטה בחומרת נגיף הקורונה לאחר שדווח על המקרים הראשונים בסוף דצמבר בווהאן, וסין דיווחה באופן כוזב על מספר המקרים ושיחררה את אזרחיה החולים לכל רחבי העולם.
בריטניה הורתה השבוע תחת לחץ של ארה"ב לענקית הטכנולוגיה הסינית Huawei להסיר את ציודיה מהרשת האלחוטית 5G של בריטניה עד 2017.