כמו בקרב ערים ומחוזות אחרים ברחבי ארה"ב גם בשיקגו הזיקוקים לא יאירו את שמי הלילה בעיר השלישית בגודלה בארה"ב.
אכן בשבוע שעבר הודיעו בעיר כי מופע הזיקוקים המסורתי של יום העצמאות (ה-4 ביולי) בוטל מחשש להתאספויות המוניות שייתכן ויגבירו את הסיכוי להעברת נגיף הקורונה בין בני העיר. העילה לביטול החגיגות כאמור היא החשש מהתאספויות המוניות ולא חס ושלום רצון שלא לחגוג את החג הפטריוטי.
עם זאת, נדמה כי לעיריית שיקגו הדמוקרטית אין ממש בעיה, או מוכנות להתעמת עם אלפי צועדים שהגיעו שלשום לצד הצפוני של העיר על מנת להשתתף במפגן המוני למען זכויות להט"בים, וליתר דיוק, למען זכויות טראנסג'נדרים ממוצא אפרו אמריקני.
כידוע קהילת הטראנסג'נדרים האפרו אמריקנים, למרות שאינה כה גדולה במספר, סובלת מזה עשורים רבים מרדיפה בתוך הקהילה השחורה, בעיקר על ידי שחורים עצמם, ועתה נדמה כי מפגן המחאה, שהפך עד מהרה למפגן כוח של תנועת BLM, היה אמור להתמקד בסיוע לבני הקהילה הנרדפת.
בתוך כך, בעוד עסקים רבים העוסקים במתן שירותי אירועים עדיין סגורים, ובדגש על עונת ה-4 ביולי, ובעוד תעשיית הזיקוקים האמריקנית (וכן יש אחת כזו) כורעת תחת עומס המגבלות, 25,000 בני האדם שהיו אמורים להגיע למצעד הזיקוקים שבעיר שיקגו ייאלצו להישאר בביתם וזאת בעוד אלפי צועדים אחרים הורשו לצאת ולהפגין ברחובות העיר.
וכך, למרות שמצעדי הגאווה בוטלו באופן רשמי על ידי העיר שיקגו בשל אי היכולת לאכוף את נהלי הריחוק החברתי הנצרכים, אלפים מאנשי קהילת הלהט"ב הפרו את הנהלים הללו ועזבו את בתיהם, חלקם בלא ההגנה הנדרשת, כדי לעמוד זה לצד זה ולהביע תמיכה בחיי טראנסג'נדרים במצעד שארך כ-2 מייל ברחובות שיקגו בתאריך ה-28 ביוני.
אחד המשתתפים אשאבי אווגבוריווה מסר לערוץ ABC 7, כי "הסיבה שהמצעד כה חשוב היא כדי להדגיש את החיים שאבדו, כדי שחיים נוספים לא ייאבדו"
כלי התקשורת המקומיים תיארו את האירוע כאקט של מחאה וכהמשך לאירוע חודש הגאווה הקודמים של העיר.
בתוך כך היה ברור למרבית הנוכחים כי מדובר גם בהזדמנות עבור Black Lives Matters להפגין את נוכחותם הציבורית ולקרוא תיגר על התקנות העירוניות בשיקגו.