מומחה עולמי לרפואה זיהומית מאיטליה סבור כי נגיף הקורונה הופך פחות ופחות מסוכן ועלול להיעלם 'בכוחות עצמו'.
ד"ר מטאו באסטי, ראש המכון לחקר מחלות זיהומיות בבית החולים סן מרטינו, טוען כי נראה שהנגיף הופך פחות קטלני, בשל מוטציות גנטיות חדשות, כך על פי דיווח של הסאנדיי טלגרף הבריטי.
"הרושם הקליני שיש בידי הוא שחומרת הנגיף הולכת ומשתנה", מסר באסטי לכלי התקשורת.
"בחודש מרץ ואפריל המוקדם, הדפוסים שהפגין הנגיף היו שונים בתכלית. אנשים הגיעו לחדר המיון עם חולי שהיה קשה מאד להשתלט עליו, רובם היו זקוקים לחמצן ואחרים פיתחו דלקת ריאות. עם זאת בחודש האחרון התמונה שונה בתכלית מבחינת הדפוסים הקיימים. במרץ ואפריל מדובר היה בנמר אגרסיבי, אך עתה מדובר בחתול פרא", אמר באסטי, שהמשיך בציון המגמה החיובית, "אפילו חולים בגילאי ה-80 וה-90, מצליחים לשבת במיטה, לנשום בכוחות עצמם. לפני חודשיים שלוש, אותם חולים היו נפטרים"
באסטי מונה בין הסיבות שגרמו להיחלשות הנגיף את העובדה שחוקי הריחוק החברתי גרמו לו לפתח מוטציה.
"אני חושב שהנגיף עבר מוטציה בגלל שמערכות החיסון שלנו הגיבו מול כמות הידבקות קטנה יותר בזמן הבידוד, חבישת המסכה, והריחוק החברתי. בתוך כך עלינו עדיין להוכיח את השוני"
באסטי הוסיף כי לדעתו יתכן והנגיף יימחק לפני שהחוקרים ימצאו חיסון, "יש לנו פחות ופחות אנשים שנדבקו, וזה יכול בסופו של דבר לגרום לנגיף למות", אמר באסטי.
אולם מומחה אחר, נשמע פחות אופטימי לגבי סיכויי הנגיף להיעלם בקרוב, בעודו טוען שהדבר יכול לקחת שנים.
"אני לא מצפה שהנגיף ימות מהר כל כך," אמר ד"ר בהרט פנקניה, פרופסור מבית הספר לרפואה באוניברסיטת אקסטר שבבריטניה.
"זה יקרה רק אם אין לו את מי להדביק. ואם יש לנו חיסון מוצלח. אז נוכל לעשות את מה שעשינו עם אבעבועות שחורות. אבל מכיוון שהוא כל כך מדבק ונפוץ, הוא לא ייעלם בזמן הקרוב".