במה שפרשנים רואים כתגובה ישירה ליחסים המעורערים בינו ובין הקנצלרית אנגלה מרקל, הנשיא דונלד טראמפ מתכנן לסלק יותר מרבע מהכוחות האמריקנים הנמצאים עתה על אדמת גרמניה.
ברור עם זאת שהמהלך הינו חלק מאסטרטגיה נרחבת יותר של ארה"ב המבקשת כי מדינות נאט"ו יתחילו לעבוד למען שמירה על ביטחונן גם בלי שהדבר ייעשה על חשבון משלם המיסים האמריקני.
בינתיים, שני מחוקקים גרמנים בכירים מהמפלגה השמרנית ה-CDU כמו גם אשת הקונגרס האמריקנית ליז צ'ייני ביקרו את המהלך.
"רוסיה וסין יהנו מהתוכנית", מסר אחד המחוקקים הגרמנים לאחר שטראמפ מסר לפנטגון כי עליו לקצץ את מספר החיילים המוצבים בגרמניה בכ-9,500 איש.
נכון לעכשיו ישנם כ-34,500 אנשי שירות אמריקאים שהוקצו באופן קבוע להישאר בגרמניה כחלק מהסדר רב-שנתי עם ברית נאט"ו, כך על פי הוול סטריט ג'ורנל.
בתוך כך, החלטת טראמפ מהווה ההסלמה מסוימת במלחמה הקרה המתמשכת בינו לבין מרקל שפעלה למנוע מהנשיא לארח את פגישה ה-G7 החודש, ושממשיכה לקנות נפט וגז דווקא מרוסיה ומתעקשת שלא לעשות זאת מארה"ב - יצרנית הנפט הגדולה בעולם.
המחוקק הגרמני השמרני, נורברט רוטגן, מסר לטלוויזיה הגרמנית כי נסיגת חיילים תהיה "מצערת מאוד".
רוטגן, חבר גוש האיחוד הימני, ויו"ר ועדת מדיניות החוץ של הפרלמנט הגרמני, טען שהוא לא יכול לראות "שום סיבה עובדתית לנסיגה".
במקביל, ליז צ'ייני חברת קונגרס רפובליקנית ממדינת וויאומינג, אמרה כי ההחלטה להסיג את הכוחות הינה "מוטעית בצורה מסוכנת".
"זו מדיניות מוטעית בצורה מסוכנת. אם ארצות הברית תפקיר את בעלות הברית, היא תהפוך את כוחותינו לפגיעים ותנגוס בהרתעתנו ובגבולותינו. עקרונות החירות עליהם הושתתה אומתנו וביטחוננו - יהיו בסכנה".
יוהאן וודפול, סגן יו"ר הפרלמנט של האיחוד האירופאי, אמר כי החלטת ארה"ב להחזיר את החיילים מבלי להתייעץ עם בעלות בריתו החברות בארגון נאט"ו, "מראה שוב כי ממשל טראמפ מזניח משימות מנהיגויות בסיסיות." - בתוך כך אין ספק כי התכנית החדשה של הנשיא היא חלק מאסטרטגיה נרחבה יותר של ארה"ב לחזק צבאית את נאט"ו באמצעות השתתפות פעולה יותר של החברות האירופאיות שיתגברו את השטח על חשבון כוחות אמריקנים.
כמו כן אין מדובר בנסיגה אמריקנית מאירופה שכן הנשיא מתכוון להזיז חלקים מהכוחות מזרחית לכיוון הגבול המזרחי של פולין - עובדה זו לא הפריעה לוודפול לומר כי "רוסיה וסין יהנו מתכניתו של טראמפ".