האימאם עבדי נושא תפילה (צילום: PJ MEDIA)
לא ידוע האם ראשי הסנאט בחנו את עברו של האימאם או שמא חששו לבדוק את הרקע, לבטל את הנאום, ובכך לגרום לסערה תקשרותית.
עבדי עצמו הגיב לאירוע החריג שבו אימאם מוסלמי נושא דרשה ותפילה בבית הסנאט של המדינה הנוצרית האדוקה ביותר בארה"ב, באומרו כי "כל השבחים לאללה שנתן לי להזכיר את שמו לסנאטורים שלנו. תודה רבה לליגת האזרחים המוסלמים שהעניקה לי את ההזדמנות הזו".
'מרכז מדינה ללימודים איסלאמיים', הממוקם ביוטה אירח בשנה שעברה את הסנאטור מיט רומני, וגם את נציג הקונגרס בן-מק'אדמס תוך שהוא משבח את היחסים הטובים בין המרכז ובין הפוליטיקאים המובילים במדינה המורמונית.
האירועים המתוקשרים של אירוח האח"מים הצטרפו לאירוח מושל המדינה, והם התרחשו לאחר שעבדי עצמו פנה לביהמ"ש בבקשה להסיר את שמו מרשימת המעקב בחודש אפריל 2018 - הבקשה נדחתה על ידי בית המשפט הפדרלי.
סוכנות הידיעות AP דיווחה כי "שופט דחה את התביעה של המרכז המוסלמי של יוטה על כך שעבדי הושם ברשימת המעקב הממשלתית של פעילי טרור, ועל שחסמו את משפחתו מלהגיע לארה"ב, כמו כן גם נדחתה הקובלנה של עבדי על כך שהוא נאלץ לעבור תהליכי סינון ארוכים בטיסות בינלאומיות".
בתביעת הנגד עבדי שהוסף לרשימה בשנת 2014 במטרה להעבירו תהליכי סינון ביטחוניים, טען כי אין לו עבר פלילי ולכן אין סיבה שהוא יהיה ברשימה - הרשויות הפדרליות סירבו כמובן ובית המשפט תמך בהן.
עתה שאלת השאלה האם מדובר היה בפעיל טרור ממוצא אחר האם בכל זאת היה הסנאט במדינה הנוצרית מאפשר את נאומו.