בהודעותיה הרשמיות הצהירה סין על כ-83,000 מקרי תחלואה מהנגיף ועל כ-4,600 מקרי מוות.
ואכן במשך חודשים רבים, מומחים ודיפלומטים בכירים ברחבי העולם הרימו גבה באשר לאמיתות הנתונים הללו.
עתה נדמה כי הייתה להם סיבה טובה להטיל ספק בדיווחים שיצאו מבייג'ינג.
אך מעט מומחים העריכו כי המספר האמיתי הוא מעל חצי מיליון. נתון זה, שהודלף ממסד נתונים צבאי וניתן לעיתון היוקרתי Foreign Policy (מדיניות חוץ) הינו עוד אינדיקציה מדהימה לטיוח הסיני שעלה לכל העולם ביוקר.
מהניו יורק פוסט נמסר כי, "המידע, שנאסף ע"י אוניברסיטה צבאית סינית והודלף למגזין פוריין פוליסי, מאשרר את החשש כי הממשל הקומוניסטי במדינה הסתיר את האמת מאחורי ההתפרצות בווהאן בשנה שעברה, על פי הדיווח, המידע מכיל 640,000 מקרים ב-230 ערים ונמתח מתחילת פברואר עד סוף אפריל ומכיל את מיקומי ההדבקות".
"המידע כולל מיקומי בתי החולים, תחנות הרכבת, מלונות, מסעדות ובתי ספר ונאסף ע"י פרופסור באוניברסיטה המנוהלת ע"י הצבא הסיני."
(צילום: ניו יורק טיימס)
הסודות שמסתיר המשטר הטוטאליטרי יחשפו בסופו של דבר.
רק תשאלו את הממשלים הקומוניסטיים של מזרח אירופה שם מנגנון המשטרה החשאית נחשף במערומיו וזוועותיו שלא היו ידועות בזמן אמת נתגלו לבסוף.
הסתרת מקרי מוות בדיקטטורה הקומוניסטית היא עניין שבשגרה, המניין הממשלתי הרשמי של המתים בכיכר טייננמן אחרי שדוכאה המחאה המפורסמת ע"י טנקים וחיילים החמושים בתחמושת חיה הוא 241 - הצלב האדום הסיני לעומת זאת העריך את מספר המתים האמיתי בכ-2,600 ומקורות אחרים מעריכים את המספר בכ-3,000.
סין, הפכה את השקר לדיפלומטיה (צילום: אקונומיק טיימס)
ידיעות אלה הופכות גם את המספר 640,000 למדהים עוד יותר בהינתן ההסגר הברוטאלי, שלא נודע כמותו באף מקום אחר בעולם שהיה אמור להמעיט את מספר הנדבקים, ונכשל בכך.
"זה המידע לו שיוועו בכירי משרד הבריאות האמריקאי כדי לנסות להבין את אופי המגפה שהחלה בווהאן בדצמבר", מסר גורם אמריקני בכיר.
"זה מידע שיכול להיות בעל ערך לאפידמיולוגים ומומחי בריאות הציבור מסביב לעולם - מאגר מידע שכמעט בטוח שבייג'ינג לא שיתפה בו אנשי ממשל או רופאים אמריקאים" כותב מגזין פוריין פוליסי.
סוכנויות המודיעין האמריקאיות הודיעו לבית הלבן כי הן מאמינות שסין מחסה על מספר הנדבקים והמתים בה, וכי היא הפריעה למאמץ ליצור מודלים מדוייקים.
למעשה, הטיוח הסיני ייתכן שתרם להיווצרותם של מודלים בלתי מדוייקים שיוצרו בארה"ב, המידע המוטה והמוטעה גרם למודלים האמריקניים להיות חסרי ערך.