עם זאת, קול אחר נשמע בתכנית Face à l’Info בה התארח זמור והביע את עמדתו מספר ימים לאחר שהוא עצמו התעמת ברחוב עם מספר פעילי שמאל רדיקלי ממוצא מוסלמי.
נחרץ בדעתו. אריק זמור
לאחר שאחד מאנשי הפאנל טען כי יש לפעול בדרכים חינוכיות למול האוכלוסייה המוסלמית הגדולה בפרברי הערים, זמור טען כי המהגרים השתלטו למעשה על פרברי צרפת, וכי את אזורים אלה יש לכבוש בכוח צבאי או לוותר עליהם כליל.
"אתה יותר הומניסט ממני", אמר לחברו לפאנל, "אתה חושב שאפשר לשנות את התמונה באמצעות חינוך, אני חושב שעבר הזמן הזה, זה משהו שאיני מאמין בו עוד, הבעיה עכשיו היא שהאיכות הפכה לכמות, הכמות גדולה מדי, עלינו לכבוש או לוותר על איזורים אלו כליל".
הסופר גם טען כי כוחות משטרת צרפת המגיעים לאזורים אלה זוכים ליחס של "כוחות זרים", וכי יש צורך במעקב צמוד יותר אחר המתרחש באזורים אלו.
בחודש מרץ טען זמור כי המהגרים מתעלמים כליל מהוראות הסגר והריחוק החברתי של מגיפת הקורונה ולכן הם חולים הרבה יותר מיתר אנשי האוכלוסייה.
במקביל, שר הפנים הצרפתי לורנז נונז, הודה כי הוראות ההסגר צריכות לזכות להקלה בשכונות המהגרים כדי שהמהגרים לא יתחילו להתפרע.
המהומות שפרצו בצפון פריז במהלך ה-20 באפריל ונמשכו מספר ימים ובמהלכם עלו באש בתי ספר, ספריות ציבורית, ורכוש פרטי וציבורי נוסף.
המהומות כמעט ולא זכו להתייחסות משמעותית בעיתונות האמריקנית, ו-CNN שסיקרה את הנושא טענה כי מדובר ב''בני מעמד הפועלים אשר חשים מקופחים בשל התנאים הסוציאליים הגרועים בהם הם חיים''.