מסמך מסווג שהודלף ע"י ברית המודיעין של המדינות האנגלו-סקסיות ("חמש העיניים") טוען כי סין שיקרה לעולם בנוגע למקור הנגיף, לתכונות הנגיף העוברות בין בני אדם, תוך שהיא מעלימה רופאים, ומסרבת למסור דגימות של נגיף כדי שהמערב יוכל לחפש אחר חיסון בשלב מוקדם של ההתפרצות.
המכון הוירולוגי בווהאן
המסמך בן 15 העמודים, ציין גם כי הנגיף הודלף ממכון הווירולוגיה של ווהאן, טענה שנדחתה תחילה כתיאוריית קונספירציה מכיוון שהסינים התעקשו כי הנגיף הגיע מהשווקים הרטובים המקומיים, כך על פי הדיווח ב"דיילי טלגרף "האוסטרלי שקיבל לידיו את המסמך, שכבר התפרסם בתכנית חדשות הבוקר של ערוץ פוקס ניוז האמריקני.
הדו"ח מברית שיתוף המודיעין של חמש המדינות, ארה"ב, בריטניה, אוסטרליה, ניו זילנד וקנדה כינה את הטיפול של סין בנגיף כ"תקיפה על השקיפות הבינלאומית’." וביקר בחריפות את הסטנדרטים המדעיים של המדענים בסין אשר ביקשו כדברי הדו"ח "להראות יכולות מדעיות המשתוות או עולות על אלה של ארה"ב, והזניחו סטנדרטים בסיסיים במירוץ".
בדיווח של הטלגרף מתואר כיצד סין ביקשה להמעיט בחשיבות ההתפרצות ובנמהרות פרועה לקבור כל עקבות של מקור המחלה בסין, כולל הלבנת דוכני שוק רטובים, סגירת המעבדה לגופים אזרחיים, צנזורה של העדויות ההולכות וגוברות על הקטלניות של הנגיף, וכמובן דחיית בקשות רשמיות למדגמים ממדינות אחרות.
ד"ר ז'או פנג מימין, וד"ר שיז'ינג לי משמאל, הדו"ח לא הזכיר אותם בשמותיהם אך המודיעין האמריקני כבר הדליף מסמכים הקושרים אותם ישירות להשתלשלות הדברים במעבדה
כמו כן, בייג'ינג החלה לצנזר מנועי חיפוש כבר בדצמבר, כך לפי הדו"ח המבקר את ארגון הבריאות העולמי ש'הלך' עם טענות סין והכחיש את היות הנגיף מועבר בין אדם לאדם למרות דאגה מצד מדינות שכנות כיפן, טייוואן וסינגפור.
איסוף המודיעין הראה כי בסין היו "עדויות להעברה אנושית מתחילת דצמבר", אך גורמים רשמיים המשיכו להכחיש כי הנגיף יכול להתפשט בדרך זו עד ה-20 בינואר.
המסמך ציין כי סין הטילה איסורי נסיעה על אנשים בתוך שטחי האומה הסינית, אך במקביל המשיכה להפציר בשאר העולם שאיסורי נסיעות אינם נחוצים, וכי יש להשאיר את הגבולות פתוחים.
מוקדם יותר במהלך השבוע כשנשאל נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ על כך שגרמניה מתכוונת לתבוע מסין פיצויים בסך כ-350 מיליארד אירו בשם האיחוד האירופי, הגיב הנשיא בכך שמדובר ב"כסף קטן" לעומת מה שארה"ב מסוגלת ויכולה לתבוע, וכי לארה"ב ישנם כלים הרבה יותר חזקים ומתוחכמים כדי לגבות את הפיצויים.
עוד באותו היום הורה הממשל הפדרלי להוציא את הבורסה הסינית מתוך אחת מקרנות הפנסיה החשובות בארה"ב, דבר שהוביל לצניחה בערך המטבע הסיני (היואן), ולירידה דרמטית בשווקים הסינים.
צעד זה נעשה מתחת לראדר, בלי פרסום תקשורתי רב, למעשה מדובר בראשית הורדת הכפפות של נשיא ארה"ב ביחס לסין.