"אנו אנשי ההגירה הפסדנו, עקב אירועים חיצוניים, עקב המחויבות המטורפת של כוחות מתנגדי הגירה ועקב הסיום הטבעי של גל ההגירה הנוכחי", קונן בראד סמית באמצעות טוויטר ב-27 באפריל.
זהו סימן קטן להצלחה עבור מיליוני האמריקאים אשר בחרו בדונלד טראמפ כדי לסייע במניעת הפניית שכרם לבעלי המניות בוול סטריט.
הדחיפה הפופולרית לטראמפ הגיעה לאחר שנים בהם הממשל הפדרלי בירך על מהגרים חוקיים ובלתי חוקיים - בתוספת מיליוני עובדים בעלי ויזות - שהרסו קריירות יציבות רבות עבור אמריקאים מלידה, העלו את עלויות הדיור, שיבשו את מערכת חינוך וסדקו את הפוליטיקה האמריקאית עם פוליטיקה הזהויות.
נשיא ארה"ב (צילום: AP)
עד כה השתמש טראמפ בשורת שינויים מצטברים כדי לחסום הגירה בלתי חוקית. אך הוא לא התגבר על תמיכה כמעט אוניברסלית של הממסד בעבודת מהגרים זולים, ולכן לא חסם את השטף השנתי של מהגרים חוקיים.
עם זאת, ב- 22 באפריל הודיע טראמפ על שינוי במדיניות ההגירה כדי לכווץ את ההגירה החוקית - אך גם ליצור דיון לאומי בו יוכלו אמריקאים להתאגד ולדרוש קיצוץ עמוק באוכלוסיית בעלי הויזה. זהו צעד קדימה בהבטחתו להכניס את האמריקנים למקום הראשון, אומרים גורמים בממשל.
טראמפ זוכה לתמיכת שני שליש מהאמריקאיים בנושא מדיניות ההגירה. אפילו 62% מהדמוקרטים, שעל פי הסקר מסתייגים מטראמפ עצמו תומכים במדיניות זו. הסקר הוא ראיה חזקה לטובת אסטרטגיית השינויים הקטנים של הנשיא.
ואז הגיע נגיף הקורונה.
ההכרח להגביל את עוברי הגבול במהלך מגיפה, יחד עם ההתרסקות בשוק העבודה, עצר כמעט את כל זרימת הזרים לארה"ב. אפילו יריבו הדמוקרטי של ארה"ב. בבחירות 2020, סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, רדף את טראמפ על כך שלא עשה די לחסום את המגיעים מסין. כעת טראמפ מחפש להפוך את ההפסקה הזו לרשמית, והוא ישעה את ההגירה החוקית למשך 60 יום בצו נשיאותי.
ב- 27 באפריל הכריז פעיל ההגירה בראד סמית' על המפלה הזמנית בסדרת פוסטים בטוויטר. "העניין הוא לא שכוחות תומכי ההגירה איבדו כוח אינטלקטואלי או את תמיכת בית המשפט בדעת הקהל האמריקאית. לא ניצחנו, בגלל הנגיף. באחד הימים, כשלמדינתנו יחזור הבטחון העצמי, נפתח מחדש להגירה".
ראש עיריית ניו יורק דה-בלאזיו תומך נלהב במדיניות הגירה פרוגרסיבית (צילום: AP)
סמית' הינו תומך התזה כי משנות השישים אמריקה הפכה לאומת מהגרים - בציוצים קודמים הסביר סמית 'למה הוא מתכוון ב"גיוון ". בספטמבר 2018, למשל, הצהיר כי ההגירה היא טובה מכיוון שגיוון ייצר מלחמה אזרחית בין אמריקאים מתרבויות שונות.
"כדי להפוך אומה מגוונת לאומה מתפקדת, אתה לא יכול לצפות מאנשים לציית אחר הכללים [שפיתחה האומה המקורית]" לגבי האופן בו אנשים אמורים להתנהג, אמר סמית והוסיף: "אנשים מרקעים שונים נאבקים כל הזמן להבין אחד את השני טוב יותר, לקחת בחשבון היסטוריות משפחתיות ורקעים תרבותיים שונים, כדי להסתדר בעבודה, בבית הספר, בנישואים וכו'".
המלחמה האזרחית שמתאר של סמית 'על נושא הגיוון מטילה על אמריקאים רגילים עלות פוליטית, כלכלית ואזרחית, והיא מונעת מהם ליצור חברה יציבה בה אנשים רגילים יכולים למנף את התרבות שלהם כדי לשלוט באליטות.
סמית' מציג חברה יציבה כ"הומוגניזציה וקונפורמיות" בלב ומודה שההימור של "ניסוי אמריקאי" עלול להזיק את אמריקה: "בניית חברה חופשית מאנשים מכל הגזעים, הדתות והמוצא הלאומי עשויה למעשה להוות משימה קשה מדי", אמר.
אבל מטרת הגיוון שווה את העלות שהוטלו על אמריקאים אחרים, הוא אמר: "אם נצליח - אם נמשיך להצליח - אני מאמין שהתמורה תהיה ייחודית ולא מתחרים. מדינה עם מוסדות חזקים מספיק כדי שלא תצטרך להסתמך על הומוגניות תהיה המדינה החזקה שניתן להעלות על הדעת. הניסוי באמריקה חייב להימשך".