סין העבירה צוות לצפון קוריאה הכולל מומחים רפואיים כדי לייעץ למנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און, כך על פי שלושה אנשים המכירים את המצב שדיווחו זאת לרויטרס.
קים ג'ונג און (צילום: סוכנות הידיעות של צפון קוריאה)
המסע של הרופאים והפקידים הסיניים מגיע על רקע דיווחים סותרים על בריאותו של מנהיג צפון קוריאה. סוכנות רויטרס לא הצליחה לקבוע מה מסמן המסע של הצוות הסיני לגבי בריאותו של קים.
על פי הידיעות, בראש המשלחת עמד חבר בכיר במחלקת הקשרים הבינלאומית של המפלגה הקומוניסטית הסינית שעזבה ביום חמישי את בייג'ינג לכיוון צפון קוריאה. המקורות שדיווחו על כך לרויטרס סירבו להזדהות לאור רגישות העניין. במקביל משרד החוץ של סין לא הגיב לידיעה.
מוקדם יותר השבוע דיווחו מספר אתרי חדשות בדרום קוריאה כי קים עבר ניתוח לב וכלי דם בתאריך ה-12 באפריל. במקביל, פקידי ממשלת דרום קוריאה ובכירים סיניים ערערו על הדיווחים כי קים בסכנה קשה לאחר הניתוח וגורמים רשמיים בדרום קוריאה אמרו כי לא גילו סימנים לפעילות חריגה בצפון קוריאה.
קים ג'ונג און (צילום: סוכנות הידיעות של צפון קוריאה)
ביום חמישי, נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ דחה דיווחים על מצבו הבריאותי הרעוע של הדיקטטור, "אני חושב שהדויווחים לא נכונים", אמר טראמפ לעיתונאים, אך סירב לומר אם היה בקשר עם גורמים בצפון קוריאה.
גורם בכיר במודיעין האמריקני אמר כי ידוע כי קים סבל מבעיות בריאות אך כי אין סיבה להסיק שהוא חולה באורח שימנע ממנו הופעה פומבית בקרוב.
מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו שנשאל על בריאותו של קים בערוץ פוקס ניוז אמר, "אין לי שום דבר שאני יכול לחלוק איתך הלילה, אבל העם האמריקני צריך לדעת שאנחנו עוקבים אחר המצב באדיקות".
כלי התקשורת הממלכתיים בצפון קוריאה דיווחו לאחרונה על מקום הימצאו של קים בפגישה שהתקיימה ב -11 באפריל. התקשורת הממלכתית לא דיווחה על היעדרותו מהאירוע לציון יום הולדתו של סבו, קים איל סונג, ב- 15 באפריל, אחד מהאירועים החשובים בלוח השנה הצפון קוריאני.
קים, בן ה-36, נעלם בעבר למשך חודש ימים בשנת 2014 וכשנראה לאחר מכן בטלוויזיה הממלכתית הוא נראה צולע.
השערות בנוגע למצב בריאותו התגברו לאחרונה גם בשל העישון הכבד והעלייה במשקל הנראית לעין שלו, זאת במקביל לעובדה שלמשפחת קים היסטוריה עשירה של בעיות לב וכלי דם.
כשאביו של קים ג'ונג און, קים ג'ונג איל, לקה בשבץ מוחי בשנת 2008, התקשורת בדרום קוריאה דיווחה אז כי רופאים סיניים היו מעורבים בטיפולו יחד עם רופאים צרפתים.
סין היא בעלת בריתה העיקרית של צפון קוריאה והעורק הכלכלי המרכזי של המדינה שנפגעת קשה מהסנקציות האמריקאיות. לסין כידוע אינטרס רב ביציבות המדינה עמה היא חולקת גבול ארוך ונקבובי.
הנשיא טראמפ קיים פסגות חסרות תקדים עם קים בשנת 2018 ובשנת 2019 כחלק מהניסיון האמריקני לשכנע אותו לוותר על הארסנל הגרעיני של צפון קוריאה.