"זו אחריותו של ארגון הבריאות העולמי להשיג את השקיפות. הם אינם עושים זאת. הם צריכים לעמוד למול האחריות שלהם", הוסיף פומפיאו שאמר כי "זה נהדר לראות מדינות מסביב לעולם שכו מכירות בכשלי ה-WHO".
"עלינו לזכור כי מעבדות אלה עדיין פתוחות ועלולות להכיל פטוגנים מורכבים שעלינו ללמוד, אין זו רק מעבדת ווהאן לוירולוגיה, חשוב כי חומרים אלה יועברו למקום בטוח כדי שלא תתרחש זליגה בטעות".
אמר מזכיר המדינה המצטרף לקולות רבים ברחבי המערב המבקשים הן מארגון הבריאות העולמי והן מסין להגיע לחקר העניין בצורה של שיתוף בינלאומי, דבר שבבייג'ינג עדיין ממאנים לעשות.
כמו כן בוושינגטון חוסר האמון בין הצדדים שהיה רעוע בלשון המעטה עוד לפני ממשיך להתערער לאחר שבכירים סינים התבטאו כי בעיניהם גווקא מאד ייתכן כי הנגיף מגיע ממעבדה אמריקנית.
נדמה כי בין שני הצדדים אין ממש מדינות (אולי מלבד רוסיה) לא נראה כי יש בנמצא כעת מגשר פוטנציאלי לחילוקי הדעות. אפילו ארגון הבריאות העולמי, המסונף לאו"ם נראה כי נתון תחת השפעה סינית רבה יותר מאמריקנית, ולכן אינו מהווה גורם השפעה פוטנציאלי שכזה העלול לגשת לעאניין מתוך האובייקטיביות המדעית הנצרכת.
וזאת בנוסף למתחים נוספים הקיימים בין המעצמות, כגון הסכמי הסחר, האיים המלאכותיים שסין מקימה בחופי ים סין-הדרומי, הגיבוי הסיני לצפון קוריאה, אי כיבוד זכויות יוצרים, סוגיית הקניין האינטלקטואלי, ותמרונים מצד סין של שערי מטבע.