"ייתכן ולעולם לא יפותח חיסון לנגיף הקורונה הקטלני", כך מוסר פרופסור איאן פרייז'ר אחד מבכירי האימונולוגים בעולם אשר בעצמו פיתח את חיסון סרטן צוואר-הרחם פורץ הדרך.
עם זאת פרייז'ר המלמד באוניברסיטת קווינסלנד היוקרתית שבאוסטרליה, טוען כי הנגיף עלול להיחלש באופן טבעי כפי שקרה בעבר לנגיפים ממשפחת ה-SARS.
פרופסור פרייז'ר (צילום: דייליסטאר)
המדען המעוטר העניק ראיון לאחד מערוצי החדשות במולדתו בו תיאר את הניסיון להתחסן כנגד קורונה לניסיון להתחסן כנגד צינון - קשה עד בלתי אפשרי.
"זה קצת מסובך, חיסונים לבעיות נשימתיות הם קשים, מהסיבה שהנגיף בה מבחוץ לנו".
"וירוס הקורונה לא חודר אלי, הוא נשאר על פני השטח של התאים בריאות, כל נגיפי השפעת חודרים אליך ולכן הגוף מסוגל להילחם בהם באמצעות תאי T, הנגיף הספציפי הזה אינו הורג את התאים, הוא הופך אותם לחולים. ברגע זה איננו יודעים כיצד לגרום לחיסון לעבוד. וכל מעבדה המנסה לייצר חיסון עובדת בנתיב אחר של ניסוי וטעייה".
נכון לעתה לדברי פרופסור פרייז'ר למעלה מ-100 צוותים ברחבי העולם מבצעים ניסויים עבור יצירת חיסון, עם זאת הוא מדגיש כי אין מודל אחד של COIVD 19 שברור כיצד יש לתקוף אותו.
ברמה החיובית, אמש פרסמנו על הצלחתה של גברת גיליאד מקליפורניה בפיתוח חיסון שנועד עבור חולי אבולה ותיסמונת מארבורג אך שנראה כי מצליח לשקם חולי קורונה, הניסוי בתרופה נערך במחלקה לביולוגיה של אוניברסיטת שיקגו ועבר בהצלחה.
עוד ברמה החיובית, מציין פרייז'ר כי לנגיף ה-SARS מעולם לא פותח חיסון אך שהוא נעלם בשנת 2003 מעצמו שכן הוא הפך לפחות אפקטי ככל שעבר מאדם לאדם, דבר שעלול לקרות גם במקרה זה.
מונטונר (צילום: FRANCE24)
אמש גם חשפנו את דבריו המרעישים של המדען הצרפתי זוכה חתן הנובל לוק מונטנר שטוען כי הנגיף הונדס במעבדה וכי יש בו חלקים מה-RNA של נגיף ה-HIV, הידוע כאיידס, לדעת מונטנר שבעצמו גילה את נגיף ה-HIV עובדה זו מצביעה כי 1. הנגיף חלש משאנו נוטים לחשוב שכן השינוי הביו מולקולרי שנעשה בו הופך אותו לפחות איתן בסביבה הטבעית. ו2. שניתן להילחם בו בעמצאות שימוש בהתאבכות פיסיקלית.