קהילות רבות במחוז לוס אנג'לס ביטלו או דחו את אירועי יום העצמאות וחגיגות יולי שתוכננו מראש, בהסבירן את בטיחות התושבים על רקע פשיטות אכיפת הגירה המתמשכות. באירוניה מרה, עיירות אמריקניות מבטלות את חגיגות החירות מחשש מפני אכיפת ההגירה הפדרלית.
מועצת אל סרנו הייתה אחת הרשויות הראשונות להכריז על ביטול מצעד יום העצמאות ה-66 שלה בהודעה ב-20 ביוני בפייסבוק. "אנחנו עומדים עם הקהילה שלנו. בטיחות המשתתפים, הצופים והמתנדבים שלנו תמיד בחזית", על פי הפוסט.
החגיגה מורכבת בדרך כלל ממספר רב של ארגונים מקומיים, בתי ספר וקבוצות בידור יחד עם יותר מ-1,200 אנשים הצועדים במצעד, לפי הוועדה. אולם קבוצות רבות משכו את הבקשות שלהן מהמצעד השנה, מה שהוביל בסופו של דבר להחלטת הוועדה, על פי הפוסט.
פשיטות מתמשכות ברחבי לוס אנג'לס בחניוני הום דיפו, מקומות ספקי מזון פופולריים ושטיפות מכוניות עוררו פחד בתושבים. "אתם יכולים לראות את ההשפעה של הפשיטות האקראיות האלה בכל מקום בעיר שלנו - משפחות מפחדות ללכת לאכול במסעדות, ילדים מפחדים שההורים שלהם לא יחזרו מהחנות", אמרה ראש עיריית לוס אנג'לס קארן באס.
"הפחד קיים כי הם ראו סרטונים של אנשים שנדחקו לתוך ואנים לא מסומנים על ידי אנשים רעולי פנים שמסרבים להזדהות", הוסיפה באס.
חגיגות יום העצמאות באל סרנו בשנה שעברה
אירועים אחרים שתוכננו מראש שנדחו או בוטלו בגלל פעילויות אכיפת הגירה כוללים:
חגיגות 4 ביולי בבויל הייטס, אל סרנו, לינקולן הייטס וצפון-מזרח לוס אנג'לס בחסות משרדה של חברת מועצת העיר לוס אנג'לס איזבל חוראדו נדחו. ההחלטה התקבלה אחרי שחברת המועצה שמעה מפעילי שכונות ומנהיגי קהילה ברחבי המחוז שלה. תאריך חדש לאירוע אינו זמין בזמן זה.
העיר קודאהי דחתה את חגיגת יום העצמאות שלה שהייתה אמורה להתקיים ביום חמישי, 3 ביולי. העיר עדיין לא הציעה תאריך חדש לאירוע.
העיר בל גרדנס הכריזה באינסטגרם על ביטול שני אירועי קולנוע, שתוכננו ל-26 ביוני ו-10 ביולי, שהם חלק מסדרת "לילות קיץ 2025" ומתקיימים בפארק הוותיקים של בל גרדנס.
הפשיטות משאירות עקבות עמוקים על החיים בעיר. עסקים נסגרים, רחובות נעשים ריקים יותר, וקהילות שלמות מתקבצות בפחד. החגיגות שבוטלו מייצגות רק את הקצה הגלוי של הקרחון - מתחת לפני השטח, חיי יומיום של מאות אלפי תושבים השתנו לחלוטין.
עובדי בנייה מפחדים להגיע לעבודה, הורים מהססים לשלוח ילדים לבתי ספר, ובעלי עסקים רואים את המכירות שלהם צונחות. הפחד לא מוגבל לחסרי תיעוד - גם אמריקנים ותושבים חוקיים מהקהילות הלטיניות מפחדים מהטעיות ומהפרעות.
הביטול של חגיגות יום העצמאות יוצר סמליות כואבת במיוחד. החג שאמור לחגוג את חירות אמריקה הופך לסמל של דיכוי ופחד עבור חלק מתושביה. הדגלים האמריקניים שאמורים היו להתנפנף במצעדים נשארים מקופלים בבתים.
הילדים שאמורים היו ללמוד על ערכי החירות והדמוקרטיה האמריקנית חווים במקום זאת שיעור קשה יותר על מה שקורה כשהפחד שולט על החירות. המצעד שאמור היה להמחיש את הגיוון והכוח של הקהילה האמריקנית הפך לסמל של הפילוג והפחד.
הביטולים בלוס אנג'לס הם חלק מתמונת מצב רחבה יותר של שינוי דרמטי באמריקה תחת מדיניות ההגירה הנוכחית. עיירות ברחבי המדינה מתמודדות עם דילמות דומות - איך לשמור על החיים הרגילים כשהפחד שולט?
השאלה המרכזית שעולה היא האם זהו המצב החדש לטווח הארוך, או שמדובר במצב זמני שיעבור. עבור הקהילות המושפעות, ההבדל בין זמני לקבוע מטשטש כשמדובר בבטיחותם ובחירותם היומיומית.
יום העצמאות האמריקני, החג שאמור לחגוג את לידתה של האומה החופשית, הופך לתזכורת לכך שחירות אינה מובנת מאליה. כשעיירות אמריקניות מבטלות את חגיגות החירות מחשש מפני סוכני הממשלה שלהן, משהו יסודי השתנה באופי הדמוקרטיה האמריקנית.
הפרדוקס מכאיב: במדינה שנבנתה על רעיון שכל האנשים נבראו שווים ובעלי זכויות בלתי ניתנות לערעור, חלק מהתושבים מפחדים לצאת מהבית ביום שאמור לחגוג את החירות שלהם.