תושבים רבים בעמק סן פרננדו בלוס אנג'לס דיווחו בימים האחרונים על ריח "אדמתי" מוזר הנודף ממי השתייה בבתיהם, אך גורמים רשמיים מבטיחים כי הגורם לריח אינו מזיק לבריאות.
במסמך שפרסמה ביום שני מחלקת המים והחשמל של לוס אנג'לס (LADWP), נמסר כי החברה קיבלה "פניות ודיווחים" ממספר לקוחות בנוגע לריח ותחלה בביצוע בדיקות שחשפו כי הריח ה"עפוש" נגרם על ידי חומר הנקרא Geosmin.
Geosmin הוא תרכובת טבעית הנוצרת מאצות, כפי שהסבירה חברת המים. "Geosmin יכול להיות מטרד ללקוחותינו אך הוא אינו מזיק", אמרו הגורמים הרשמיים. "זוהי תופעה מקרית ועונתית הנגרמת על ידי שינויים בטמפרטורת המים ובאור השמש."
החברה הרשמית החלה להגביר את ניטור איכות המים, הדגימה והבדיקות דרך מערכת אמת המים של לוס אנג'לס מוקדם יותר החודש. רמות Geosmin מוגברות זוהו ב-13 במאי, ו"התאמות מיידיות" לטיפול ולתפעול בוצעו כדי לשלוט במצב, כך נמסר מחברת המים.
במסמך שפרסמה ביום שני מחלקת המים והחשמל של לוס אנג'לס (LADWP), נמסר כי החברה קיבלה "פניות ודיווחים" ממספר לקוחות בנוגע לריח ותחלה בביצוע בדיקות שחשפו כי הריח ה"עפוש" נגרם על ידי חומר הנקרא Geosmin
תושבים יכולים להסיר את הריח בבית על ידי העברת המים דרך כד עם פילטר פחמן או פילטר פחמן בקו המים של המקרר שלהם, כך יעצה מחלקת המים והחשמל. שאלות או חששות הקשורים לאיכות המים צריכים להיות מופנים לקו החם של איכות המים של LADWP: 213-367-3182.
למרות שאינו מזיק במי שתייה, האגודה הכימית האמריקנית אומרת ש-Geosmin (C12H22O) יכול לגרום לנזק חמור לעיניים או לגירוי. מחקרים הראו כי יתושי קדחת צהובה (Aedes aegypti) נמשכים ל-Geosmin, והחומר יכול לשמש כפיתיון למלכודות יתושים.
התופעה המוזרה הזו מעוררת תהיות לא רק בקרב התושבים המקומיים אלא גם בקהילה המדעית. מומחים מסבירים כי Geosmin נוצר באופן טבעי על ידי חיידקים מסוימים ואצות כחולות-ירוקות, בעיקר כאשר הטמפרטורות עולות ויש יותר אור שמש - תנאים אופייניים לעונות המעבר באזור דרום קליפורניה.
הריח הייחודי של Geosmin מתואר לעתים קרובות כ"אדמתי" או "עפוש", וקורה שאנשים מזהים אותו בריכוזים נמוכים ביותר - עד כדי חלקיק אחד לטריליון. זה מסביר מדוע תושבים רבים שמו לב לשינוי בטעם ובריח של מי השתייה שלהם.
מחלקת המים והחשמל של לוס אנג'לס מדגישה כי הם פועלים בשקיפות מלאה ומיידעים את הציבור על כל שינוי באיכות המים. החברה מבצעת בדיקות קבועות ונוקטת באמצעי זהירות מחמירים כדי להבטיח שמי השתייה יעמדו בכל התקנים הפדרליים והמדינתיים.
בעקבות הדיווחים, החברה גם הגבירה את תדירות הבדיקות והתאימה את תהליכי הטיפול במים. הם מציינים כי מדובר בתופעה זמנית שצפויה להיעלם עם השינויים בתנאי הסביבה.
למרות הבטחות הרשויות, חלק מהתושבים עדיין מביעים דאגה ומעדיפים להשתמש במים מבוקבקים או בפילטרים נוספים עד לפתרון מלא של הבעיה. רשויות הבריאות המקומיות ממליצות לתושבים לפנות לקו החם של חברת המים במקרה של כל שאלה או חשש נוסף.