במרכז לוס אנג'לס, שלום סטיילס, בעל המספרה Styles Barber Lounge, נוקט בצעדים ייחודיים במאבק נגד הקמת מאהלים של חסרי בית בסמוך לעסק שלו, בפינת רחובות ווסט 11 ומיין. במקום להשמיע מוסיקה קלאסית, כפי שנעשה בעסקים אחרים בעיר, סטיילס בחר להשמיע ברצף את שיר הילדים Baby Shark – שיר פופולרי בקרב ילדים, אך מטריד ומעצבן רבים ממבוגרים.
"נגנו את השיר כל הלילה," מספרת טרייסי, חסרת בית המתגוררת במאהל הסמוך. "הם עושים כל מה שהם יכולים כדי לגרום לנו לזוז או לשגע אותנו. ואותי זה בעיקר משגע." לדבריה, ההשמעה הרועשת הפריעה לשינה של הדיירים במחנה, והיא ואחרים התמודדו עם עייפות וחוסר שקט שנמשך כל הלילה. "אם היינו יכולים, היינו מפרקים את הרמקול," היא אומרת, "עברנו ארבע חבילות סיגריות וארוחות חמות פשוט כדי לשרוד."
שלום ססטיילס נגד מאהלי חסרי הבית
סטיילס, שמתגורר באזור ופועל לשימור העסק שלו בסביבה שבה עסקים רבים נסגרים, אמר בראיון לתקשורת המקומית: "הכל נסגר. אנחנו מנסים להתמודד עם חסרי הבית כי העיר לא מצליחה. זו הדרך הטובה ביותר שלנו לעשות זאת בצורה נורמלית."
הוא הוסיף כי לצד השמעת Baby Shark הותקנו מצלמות אבטחה שמפעילות צפצופים כדי להרחיק אנשים המתיישבים או מסתובבים באזור. "ניסיונות העירייה והמשטרה לא מספיקים, ואני מקווה שהשלטונות יגיבו יותר ברצינות," הוא אומר. "אנחנו מנסים לשרוד ולפרנס משפחות, לא תמיד אפשר להיות רק נחמדים."
לעומת זאת, התושבים במחנה רואים בשימוש במוסיקה לילדים כאקט פוגע נוסף במצבם הקשה. "זה בלתי נסבל," אומרת טרייסי. "אנחנו כבר בלי בית, בלי שינה, בלי אוכל – ועכשיו מנסים לשגע אותנו עם שירי ילדים."
בתוך כך, מושל קליפורניה גווין ניוסם פרסם בשבוע שעבר תכנית חדשה בהיקף מיליארדי דולרים לטיפול במשבר ההומלסים. התכנית מציעה מודל חדש לרשויות המקומיות, שמטרתו לאפשר פינוי מהיר של מתחמים מסוכנים ולחבר את דרי הרחוב לשירותי רווחה ולמקלטים. "אין שום חמלה בלהניח לאנשים למות ברחוב," הצהיר ניוסם, והוסיף קריאה דחופה לפעולה מצד הרשויות המקומיות.
לפי נתוני לשכת המושל, בעוד שמספר חסרי הבית בארצות הברית עלה בכמעט 7% בשנה האחרונה, העלייה בקליפורניה הייתה מתונה בהרבה – רק 0.45%. לפי הרשויות, מדובר בצעד ראשון בשינוי מגמה שצפוי להימשך לאורך עשורים.