נכס יוקרתי על חוף הים בניפלס, פלורידה, הפך לנכס היקר ביותר שנמכר אי פעם במדינה, לאחר שנרכש תמורת סכום מסחרר של 225 מיליון דולר – וזאת למרות שהוא ממוקם באזור המוגדר בסיכון "קיצוני" לשיטפונות.
הנכס הייחודי מורכב למעשה משלושה בתים נפרדים, שנרכשו על ידי אותו קונה, שזהותו לא פורסמה, כך על פי הוול סטריט ג'ורנל. אף שמחיר העסקה מייצג את עסקת הנדל"ן היקרה ביותר בתולדות "מדינת השמש", הקונה האלמוני הצליח למעשה להשיג הנחה משמעותית, בהתחשב בכך שהנכסים הוצעו למכירה במחיר כולל של 295 מיליון דולר באוקטובר 2024.
הנכס הייחודי מורכב למעשה משלושה בתים נפרדים, שנרכשו על ידי אותו קונה, שזהותו לא פורסמה, כך על פי הוול סטריט ג'ורנל. אף שמחיר העסקה מייצג את עסקת הנדל"ן היקרה ביותר בתולדות "מדינת השמש", הקונה האלמוני הצליח למעשה להשיג הנחה משמעותית, בהתחשב בכך שהנכסים הוצעו למכירה במחיר כולל של 295 מיליון דולר באוקטובר 2024
בסופו של דבר, הנכס המרכזי – הכולל שישה חדרי שינה ו-13.5 חדרי אמבטיה על פני 8,846 רגל רבוע – נמכר תמורת 133.2 מיליון דולר, על פי רישומי הנכס. בינתיים, שני הבתים האחרים נמכרו תמורת 46.9 מיליון דולר ו-44.9 מיליון דולר, בהתאמה.
הנכס, שתואר במודעת המכירה כ"הזדמנות מדהימה על חוף הים", משתרע על פני יותר מ-15 דונם וכולל 800 רגל של חזית חוף, מה שהופך אותו ל"אחד מנכסי המורשת הגדולים ביותר על חוף הים" בארצות הברית.
עם זאת, המודעה אינה מזכירה כלל את הסיכונים הסביבתיים הנלווים לנכס – אשר נושא דירוג סיכון "קיצוני" של 9 מתוך 10 לשיטפונות, על פי דירוג סיכוני האקלים של Realtor.com.
"לנכס זה יש סיכון של 99.90% להצפה במהלך 30 שנים", קובע הדירוג. "סיכון ההצפה של נכס זה הולך וגובר ככל שתבניות מזג האוויר משתנות. הצפות באזור זה נגרמות מגשמים, עליית מפלס הים וסערות הוריקן."
בנוסף, סוכנות FEMA מסווגת את מיקום הנכס כאזור סיכון מיוחד לשיטפונות, המוגדר כאזור "שיוצף על ידי אירוע שיטפון בעל 1% סיכוי להתרחש בכל שנה נתונה."
המודעה גם לא כללה תמונות פנים כלשהן של שלושת הבתים, ולא סיפקה פרטים מעמיקים על מצב הנכסים שנכללו במכירה. עובדה זו מרמזת שייתכן שהנכס שווק לצדדים מעוניינים כמיועד להריסה, ומציע לקונה עשיר במיוחד את ההזדמנות לבנות אחוזה ענקית משלו על חלקות הקרקע הקיימות.
עם זאת, לפי קארה אמיר, מומחית נדל"ן מפלורידה, סיכוני האקלים המובנים שמגיעים עם רכישת נכס על חוף הים באזורים המבוקשים ביותר במדינת השמש בדרך כלל אינם מרתיעים קונים עשירים.
"פלורידה ממשיכה להיות אטרקטיבית עבור העשירים במיוחד כי אין מס הכנסה מדינתי, ורבים ממשיכים לנהור לשם מסיבה זו, ללא קשר לעלויות ביטוח, וחיים בבתים יקרים מאוד על המים או בקרבתם," היא אמרה בעבר ל-Realtor.com.
בששת החודשים האחרונים בלבד, 16 נכסים נמכרו בפלורידה במחיר של 40 מיליון דולר או יותר, על פי רישומי Realtor.com, רבים מהם ממוקמים על חלקות חוף.
רק בחודש שעבר, המיליארדר הרוסי ולדיסלב דורונין מכר את אחוזתו באי סטאר תמורת 120 מיליון דולר, לאחר שרכש אותה בשנת 2009 תמורת 16 מיליון דולר בלבד. הבית הזה סווג כבעל סיכון הצפה "חמור" של 8 מתוך 10.
נכס דומה במיאמי, בעל סיכון הצפה "חמור" של 7 מתוך 10, החליף ידיים תמורת 85.2 מיליון דולר בינואר.
המכירה בנאפולי מדגישה את הפרדוקס בשוק הנדל"ן היוקרתי בפלורידה: מצד אחד, ביקוש גובר מצד העשירים ביותר בעולם; מצד שני, אזהרות הולכות וגוברות של מדענים ומומחי סביבה לגבי העתיד הלא יציב של רצועת החוף המפורסמת של המדינה. עבור העשירים במיוחד, נראה שהסיכון הכספי של השקעה בנכס בסיכון אקלימי נחשב שולי בהשוואה להזדמנות להחזיק באחד הנכסים המרהיבים ביותר בחופי ארה"ב
אף שפרטים על המוכרים של הנכס בנאפולי לא שותפו באופן פומבי, רישומים מגלים שכל אחד מהבתים היה רשום על שם חברה נפרדת – כולן בעלות קשרים למשפחת דגרוט, צאצאיו של המיליארדר והפילנתרופ הקנדי מייקל דגרוט, שנפטר בשנת 2022.
דגרוט עשה את הונו מתעשיית המשאיות וניהול הפסולת, לאחר שייסד את חברתו הראשונה כשהיה בן 18 בלבד, על פי CBC. אף שדגרוט התגורר בעיקר בברמודה בשנותיו האחרונות, חושבים שהוא החל לרכוש את הנכסים בנאפולי בתחילת שנות ה-90, כאשר רישומי הנכסים מצביעים על כך שהבתים הכלולים במתחם נרכשו כולם תוך כמה שנים זה מזה.
כעת, בנוסף למורשת העסקית והצדקה שלו, שמו של דגרוט ייכלל בהיסטוריית הנדל"ן של פלורידה, בזכות המכירה יוצאת הדופן – שהיא בין הנכסים היקרים ביותר שהחליפו ידיים אי פעם בארה"ב.
מתחם המורשת של דגרוט היה למעשה אחד משני נכסים בנאפולי שהוצעו למכירה במחיר של 295 מיליון דולר, כאשר השני ממוקם במרחק קצר במורד הכביש. הבית הזה הוצע למכירה בפברואר 2024 עם תג המחיר הגבוה; אולם, המחיר הופחת בינואר השנה ל-210 מיליון דולר, לאחר שהתקשה למצוא קונה.
מומחי שוק הנדל"ן מציינים כי למרות האתגרים האקלימיים, פלורידה ממשיכה למשוך רוכשים עתירי הון בזכות התנאים הפיסקליים האטרקטיביים והסגנון החיים היוקרתי. עם זאת, עולות שאלות לגבי העתיד ארוך הטווח של נכסי חוף בעידן של שינויי אקלים והתחממות גלובלית.
המכירה השיאית בנאפולי מדגישה את הפרדוקס בשוק הנדל"ן היוקרתי בפלורידה: מצד אחד, ביקוש גובר מצד העשירים ביותר בעולם; מצד שני, אזהרות הולכות וגוברות של מדענים ומומחי סביבה לגבי העתיד הלא יציב של רצועת החוף המפורסמת של המדינה. עבור העשירים במיוחד, נראה שהסיכון הכספי של השקעה בנכס בסיכון אקלימי נחשב שולי בהשוואה להזדמנות להחזיק באחד הנכסים המרהיבים ביותר בחופי ארה"ב.