בניגוד לעבר ההסטוריון אלן ג'. ליכטמן, זהיר מאוד לגבי מירוץ הנשיאות של 2024. אך בעודו מזהיר שיפרסם את תחזיתו הרשמית אחרי חג העבודה, הוא נתן רמז טוב לגבי מי יש לו את הסיכויים הטובים ביותר לנצח במירוץ בין המועמדת הדמוקרטית קמלה האריס לבין טראמפ.
ליכטמן, שפיתח מערכת של 13 מפתחות לחיזוי בחירות - שלדבריו מדויקת יותר מסקרים - אמר ש"הרבה מאוד דברים צריכים להשתבש כדי שהמפלגה הדמוקרטית תפסיד". תרגום: נכון לעכשיו, להאריס יש את הסיכויים הטובים ביותר לנצח.
ליכטמן אומר שהוא לא מתייחס לסקרים מכיוון שהם רק תמונת מצב של ההווה, שאינה שימושית לחיזוי מה יקרה ביום הבחירות
שיטת החיזוי של ליכטמן מורכבת מ-13 שאלות שיש לענות עליהן ב"נכון" או "לא נכון". אם המפלגה השלטת מקבלת "לא נכון" בשישה מתוך 13 המפתחות, היא תאבד את הבית הלבן. מאז שהתחיל להכריז על תחזיותיו לפני 20 שנה, הוא צדק בתשע מתוך עשר הבחירות האחרונות. הוא טוען שלמעשה צדק בכל עשר הבחירות, מכיוון שבחירות 2000 היו חריגות: הבחירה שלו, אל גור, זכה בקולות העם, אך בית המשפט העליון העניק את הבחירות לג'ורג' וו. בוש.
בין 13 המפתחות של ליכטמן נמצאים השאלות האם יש נשיא מכהן המתמודד לתפקיד, האם יש מועמד צד שלישי חזק והאם הכלכלה במצב טוב. "כרגע הדמוקרטים מפסידים רק בשלושה מפתחות" מתוך השישה שיידרשו כדי שיפסידו בבחירות, אמר לי ליכטמן. הדמוקרטים מפסידים במפתח ה"מנדט", מכיוון שהפסידו את בית הנבחרים בבחירות 2022, במפתח ה"כהונה", מכיוון שג'ו ביידן אינו עוד המועמד, ובמפתח ה"כריזמה", מכיוון שמוקדם מדי לדעת אם האריס היא כריזמטית, הסביר.
שאלתי את ליכטמן, האם טראמפ לא ינצח במפתח ה"כריזמה", למרות שרבים מאיתנו חושבים שהוא אדם נורא? "הוא לא מתאים להגדרה של מפתח (הכריזמה)," ענה ליכטמן, "המפתחות דורשים שתהיה בעל משיכה רחבה. אי אפשר רק למשוך בסיס צר כמו טראמפ."
ליכטמן אומר שהוא לא מתייחס לסקרים מכיוון שהם רק תמונת מצב של ההווה, שאינה שימושית לחיזוי מה יקרה ביום הבחירות. בנוסף, בדיוק כפי שהסוקרים הערכו בחסר את ההצבעה הפרו-טראמפ ב-2016, הם עשויים כעת להעריך בחסר את ההצבעה הפרו-דמוקרטית, אמר.
"הסוקרים אומרים, 'אתה יודע, טווח הטעות שלנו הוא באופן אקראי פלוס או מינוס 3% בקירוב.' אבל זו טעות סטטיסטית טהורה," הוא אמר. "אנשים עשויים לשקר. הם אולי עוד לא החליטו. הם עשויים לשנות את דעתם."
באשר לסקרים על תרומות מתורמים למסע הבחירות, גודל קהלים או דיונים, הוא אומר, "זכור, על בסיס מדדים מקובלים, הילארי קלינטון הייתה אמורה לנצח ב-2016: היא גייסה יותר כסף, היו לה יותר פרסומות, היא ניצחה בכל הדיונים, היה לה ארגון טוב יותר. וכמובן, היא הפסידה."