הנשיא ג'ו ביידן אישר שינויים במסמך אסטרטגי גרעיני סודי שמכוון מחדש את אסטרטגיית ההרתעה של וושינגטון כדי שתתמקד בהרחבת הארסנל הגרעיני של סין, על פי דיווח.
עדכונים למסמך האסטרטגי, בשם "הנחיות לשימוש גרעיני", אושרו על ידי ביידן במרץ.
ביום שלישי, 'הניו יורק טיימס' דיווח שהמסמך המתעדכן בערך כל ארבע שנים והוא מסווג ביותר. לא קיימים עתקים אלקטרוניים שלו, אלא רק מספר מועט מאוד של עותקים קשיחים שמופצים לקציני ביטחון לאומי ולפנטגון.
(צילום: Getty Images)
ה'טיימס' ציטט הערות ציבוריות אחרונות של שני קצינים בכירים בממשל ביידן שהצביעו על שינוי בהנחיות ההרתעה הגרעינית של וושינגטון. ביוני, המנהל הבכיר לשליטה בנשק, פירוק נשק ואי-הפצה במועצת הביטחון הלאומי, פרנאי ואדי, הדגיש בפני האגודה השנתית לשליטה בנשק שארצות הברית זקוקה לאסטרטגיה "להרתיע את רוסיה, הרפובליקה העממית של סין וצפון קוריאה במקביל".
בתחילת החודש, ויפין נארנג, לשעבר מזכיר המשנה למדיניות חלל בפנטגון, נאם ואמר שביידן "הוציא לאחרונה הנחיות מעודכנות לשימוש בנשק גרעיני כדי להתחשב במספר יריבים גרעיניים, ובמיוחד, הגדלה משמעותית בגודל ובמגוון של הארסנל הגרעיני של הרפובליקה העממית של סין".
הבית הלבן לא הודיע על שינויים באסטרטגיית ההרתעה הגרעינית שלו. אך דיווח הטיימס מגיע בעקבות התגברות המתחים לגבי איומים גרעיניים פוטנציאליים מיריבות הארצות הברית, כמו סין ורוסיה.
הפנטגון אמר באוקטובר 2023 שלבייג'ינג יותר מ-500 ראשי נשק גרעיניים פעילים בארסנל שלה והעריך שהמספר יהיה יותר מאלף ראשים כאלה עד שנת 2030.
באחד מהנאומים האחרונים של דונלד טראמפ, הוא הזהיר מספר פעמים שארצות הברית נמצאת בדרך לקונפליקט גרעיני גדול. בראיון עם אילון מאסק, הנשיא לשעבר הציע שסין יכולה "לסגור את הפער, אולי אפילו לעקוף" את וושינגטון מבחינת נשק גרעיני.
דובר משרד החוץ הסיני, לין ג'יאן, התייחס לטענה זו במסיבת עיתונאים כמה ימים לאחר מכן, ואמר כי "המערך הגרעיני של ארה"ב הוא הרבה יותר גדול מזה של סין".