שטיפה פשוטה של הפירות והירקות שלכם אינה מספיקה כדי להסיר לחלוטין חומרים מסוכנים מסוימים – כך עולה ממחקר חדש, שמהדהד ראיות ישנות יותר.
"פעולות ניקוי לא יכולות להסיר לחלוטין חומרי הדברה", ציין המחקר שפורסם החודש בכתב העת של החברה האמריקאית לכימיה, Nano Letters.
החוקרים השתמשו בטכנולוגיה הנקראת 'דימות רפואי' כדי לבחון תפוחים, ומצאו שחומרי הדברה יכולים לחדור גם לקליפה וגם לשכבות פנימיות יותר. עם זאת, כאשר הקליפה הוסרה, כמות חומרי ההדברה ירדה באופן משמעותי.
(צילום: Getty Images)
המחברים של המחקר אמרו שהמטרה אינה להפחיד את הצרכנים, אלא לוודא שהם מספקים מודעים לסכנות ושילמדו כיצד להתמודד עם חומרי הדברה על ירקות ופירות.
"המחקר הזה, הממוקם בתוך התחום הרחב של בטיחות מזון, שואף לספק הדרכה בריאותית לצרכנים", אמר דונגדונג יה, אחד ממחברי המחקר ופרופסור בבית הספר לחומרים וכימיה באוניברסיטת החקלאות אנהוי בסין, לגרדיאן.
"במקום לגרום לחשש יתר, המחקר מציע שקילוף יכול להסיר באופן יעיל כמעט את כל שאריות חומרי ההדברה, בניגוד להמלצה הנפוצה של שטיפה", הוסיף יה.
הסוכנות להגנת הסביבה אמרה שמציאת שאריות חומרי הדברה על פירות או ירקות לא בהכרח אומרת שהן מזיקות.
"כמויות קטנות מאוד של חומרי הדברה שעשויות להישאר בפירות, ירקות, דגנים ומזונות אחרים יורדות באופן משמעותי כאשר הגידולים נקטפים, מובלים, חשופים לאור, נשטפים, מוכנים ומבושלים. נוכחות של שארית חומר הדברה לא אומרת שהשארית נמצאת ברמה בלתי בטוחה", העירה הסוכנות באתר האינטרנט שלה.