במשך שנים דנו רבים בארצות הברית בשינוי המדאיג שחל במפלגה הדמוקרטית בכל הנוגע לעמדת המפלגה ביחס לחופש הביטוי המקודש באמריקה, כאשר מועמדים התמודדו למשרות ציבוריות על בסיס הבטחות לצנזר דעות מנוגדות ופוליטיקאים אחרים שהביעו תמיכה ביצירת רשימות שחורות וצנזורה ברחבי הרשת החברתית בצורה מאוד לא-אמריקאית.
(צילום: זירוהדג')
אזרחים רבים המתנגדים למאמצים אלה להגביל את זכויותיהם המיוסדות על פי התיקון הראשון לחוקה, אינם מודעים לעבודתם של נציגיהם בפועל - ממש בתוך המוסדות המחוקקים להגביל את חופש הביטוי שלהם.
כעת, במסמך שהוגש לבית המשפט העליון אשר מנסה לעודד את מאמצי הצנזורה של ממשל ביידן, סופקה רשימה שימושית שהרכיב המשפטן החוקתי פרופסור ג'ונתן טרולי ובהן המדינות המתנגדות ביותר לחופש ביטוי עבור האזרחים.
בעבר, בית המשפט הגבוה פסק בפסק דין מיזורי נגד ביידן כי פקידי הממשל "ככל הנראה הפרו" את התיקון הראשון לחוקה והוציאו צו מניעה ראשוני האוסר על הממשל לתקשר עם חברות מדיה חברתית במטרה לנטר או להגביל את חופש הביטוי. שלא במפתיע, במקביל לכך, מדינת קליפורניה הובילה את המאמץ לגרום לבית המשפט העליון להפוך החלטה הפוטרת את הממשל ממאמצי הצנזורה.
למעשה, קליפורניה מנסה מזה זמן רב להטיל מגבלות דיבור על רופאים, עסקים ואזרחים כדי להשתיק השקפות מנוגדות.
עם זאת, 23 מדינות בהנהגת הדמוקרטים הצטרפו למאמץ הנבזי הזה וחתמו על התקציר המשפטי שחיבר התובע הכללי של קליפורניה, רוב בונטה.
התקציר משבח את מאמצי העבר של מדינות אלה להילחם ב"תוכן מזיק" באינטרנט ולהגן על הציבור מפני "מידע מטעה" באמצעות שותפויות עם חברות מדיה חברתית.
אז הנה הרשימה המלאה שתעזור לכם לדעת האם אתם מתגוררים במדינה שראשיה מתנגדים לחופש הביטוי כמובטח במגילת הזכויות ובחוקה האמריקאית:
אריזונה
קולורדו
קונטיקט
דלאוור
הוואי
אילינוי
מיין
מרילנד
מסצ'וסטס
מישיגן
מינסוטה
נבדה
ניו ג'רזי
ניו מקסיקו,
ניו יורק
אורגון
פנסילבניה
רוד איילנד
ורמונט
וושינגטון
ויסקונסין
מחוז קולומביה (וושינגטון הבירה)