זוג אמריקאי שנתקע בטורקיה עלול להיזרק לרחוב אם לא יקבל החזר של כ-80 אלף דולר על הפלגה בת שלוש שנים שהזמין ושבוטלה.
"הם המשיכו להוליך אותנו שולל, וגרמו לנו להחזיק בתקווה עד הרגע האחרון, ימים ספורים לפני שכבר היינו אמורים לעזוב אל הים", סיפרה קארה יוסף, בת ה-36, ל'ניו יורק טיימס' על חוויתה שלה ושל בעלה ג'ו עם חברת Life at Sea, שהכריזה על 'טיול חד פעמי' לכאורה שיופעל על ידי חברת הספנות 'Miray International Cruises' בחודש מרץ - ושמעולם לא יצא אל הפועל.
"מכרנו את כל מה שיש לנו כדי להגשים את החלום הזה. אנחנו מרגישים מובסים לגמרי", קוננה.
כעת, הם עדיין מחכים להחזר ו"עלולים להפוך בקרוב חסרי בית", הוסיפה העובדת ההומניטרית לשעבר ממדינת אוהיו.
פרויקט Life at Sea - פרי יוזמתם של היזם האמריקאי מיקאל פטרסון ושל אזרח טורקיה ודאט אוגורלו, הבטיח שלוש שנים של "שייט עולמי אולטימטיבי במקומות החשובים מכל", עם תמחור שמתחיל ב-90 אלף דולר לחדר פנימי ועד 975 אלף דולר לסוויטה, לפי 'הטיימס'.
אך ככל שהתקרב מועד ההפלגה ב-1 בנובמבר, חששות שהספינה שאוגורלו הציע למסע, ''MV Gemini'', אינה מותאמת כראוי למסע בן 1,095 הימים - עלו, וזאת למרות שעברה שיפוץ בעלות של 10 מילון דולרים.
(בני הזוג יוסף על רקע הספינה שמעולם לא הפליגה)
במזכר קולי לצוותו, מתכנן המסלול רוברט דיקסון טען כי נמנעה ממנו גישה לחדר המכונות של הג'מיני ואף נאמר לו על ידי מהנדס בכיר כי הספינה אינה יכולה להכיל מספיק דלק כדי לחצות את האוקיינוס האטלנטי. דיקסון גם הביע דאגה מכך שהספינה לא תוכל לחצות את דרום האוקיינוס השקט: "גם אם תוציא עוד 10 מיליון דולר על הספינה הזאת, אני לא חושב שזה מספיק כדי לעשות את מה שאנחנו רוצים לעשות", אמר.
בינתיים, פטרסון ואוגורלו התעמתו גם אחד עם השני על אופן גביית התשלומים - ריב שבסופו של דבר הוביל את פטרסון לנטוש את הפרויקט לחלוטין עד חודש יוני.
הוא הוחלף בצוות בראשות סגנית הנשיא לפיתוח עסקי, קנדרה הולמס.
עם זאת, הנוסעים המיועדים כמשפחת יוסף היו בטוחים כי הנסיעה תימשך כמתוכנן.
בני הזוג שילמו פיקדון של כ-5,000 דולר ב-6 במאי, ונאמר להם כי תשלום נוסף של כ-25% אמור להיות משולם עד ה-7 ביוני.
"הרגשנו עצבניים מאוד, בהתחלה ישבנו בוובינר עם הצוות שעזב, ואז עם קנדרה הולמס", נזכרה קארה.
בסופו של דבר, בני הזוג החלו להרגיש יותר בנוח ברגע שהולמס החלה לארח סמינרים מקוונים יומיים על השגת ספינה חדשה.
"קנדרה הייתה מאוד משכנעת ומסורה", אמרה קארה, והוסיפה כי "[היא] הייתה מציאותית מאוד, בעוד שמיקאל [פטרסון] הבטיח לנו את השמש והירח".
בספטמבר מכרו בני הזוג יוסף את דירתם כדי לעמוד בתשלומים עבור השייט, שכעת הועבר לכאורה לספינת ה-MV Lara בעלת 627 התאים.
אך בשלב זה נמכרו רק כ-111 מתאי הספינה, ובתוך כך - עדיין הובטח לנוסעים כי ההפלגה תצא לדרך כמתוכנן.
אבל ב-26 בספטמבר, החברה איבדה את המשקיע העיקרי שלה שעזר לממן את רכישת MV Lara. לאחר כמה בקשות ביטול, הולמס פרסמה באפליקציית Life at Sea כי על פי תנאי החוזה, נוסעים שיחזרו בהם יקבלו כעת החזר של 10% בלבד. ב-27 באוקטובר - כשבני הזוג יוסף ונוסעים אחרים כבר היו באיסטנבול - החברה דחתה את היציאה ל-11 בנובמבר מאמסטרדם, ואז שוב ל-30 בנובמבר.
"היינו מתוסכלים והרגשנו תקועים בלימבו, בלי שום מידע להמשך אלא רק מה שגילינו בעצמנו", אמרה קארה על הרגע שבו קראה בעיתון ב-16 בנובמבר כי MV Lara נרכשה למעשה על ידי חברה אחרת וכי מועד ההפלגות באמת לא יתממש.
ובינתיים בני הזוג ממתינים לגורלם בעוד החברה החדשה שלקחה חסות על ההפלגה טוענת כי זו תצא לפועל רק בנובמבר 2024.