הטיל הוצג באוניברסיטה למדע וטכנולוגיה אווירונאוטיקה וחלל עאשורא במהלך תערוכה המציגה את ההתקדמות של הרפובליקה האסלאמית בתחום הטכנולוגיה האווירית, והוא מגיע חודשים לאחר חשיפת הטיל ההיפרסוני הראשון.
על פי סוכנות הידיעות אירנ"א, טיל פתאח-2 מצויד בראש קרב דאון היפרסוני הממקם אותו "ב-HGV... סוג של נשק היפרסוני".
התקשורת האיראנית דיווחה, כי הרפובליקה האסלאמית הפכה למדינה הרביעית בלבד בעולם העושה שימוש בטכנולוגיה זו.
רכב גלישה היפרסוני, או HGV, הוא סוג של ראש קרב המאפשר לרקטה לתמרן ולדאות במהירויות היפרסוניות. הוא מורכב בדרך כלל על טילים בליסטיים ויכול לשנות באופן משמעותי את מסלול הטיסה לאחר השיגור, מה שהופך אותו למטרה הרבה יותר מאתגרת לגילוי עבור מערכת ההגנה מפני טילים של האויב מאשר ראש קרב טיפוסי הנע במסלול קשת צפוי יותר.
למעט מאוד מדינות יש טילי HGV מבצעיים עד כה.
אחת מהן היא רוסיה, שברשותה דאונים מסוג "אוונגארד" המותקנים על הטילים הבליסטיים הבין-יבשתיים שלה כמו ה"סארמאט".
ה-HGV הרוסי מסוגל לטוס במהירות גבוהה פי 20 עד פי 27 ממהירות הקול או בין 24,000 ל-33,000 קמ"ש.
יש לו פוטנציאל תפוקת נפץ של עד שני מגה-טון, שהוא יותר מפי 100 מהפיצוץ שנוצר על ידי הפצצה הגרעינית האמריקנית שהוטלה על העיר היפנית הירושימה.
בשנת 2019, סין הכניסה רשמית את טיל DF-ZF HGV שלה לשירות.
הדאון ההיפרסוני הסיני, המורכב על טיל בליסטי נייד לטווח בינוני, יכול לנוע במהירות גבוהה עד פי 10 ממהירות הקול ולשאת מטען גרעיני.
מעט מאוד ידוע על טיל פתאח 2 האיראני, שכן התקשורת הלאומית סיפקה מעט מאוד פרטים על המאפיינים הטכניים.
קודמו, טיל פתאח שנחשף רשמית לפני פחות מחצי שנה, היה בעל טווח של 1,400 ק"מ ויכול היה לנוע במהירות גבוהה פי 13 עד פי 15 ממהירות הקול.
מפקד חיל האוויר והחלל של משמרות המהפכה, הגנרל אמיר עלי חאג'יזאדה, אמר בהמשך יוני כי ניתן להגדיל את טווח הטיל ל-2,000 ק"מ. טווח מבצעי כזה עשוי לאפשר לאיראן להגיע לשטחה של ישראל.