בעקבות ניצחון משפטי גדול שעסק בנושא חופש הביטוי על פי החוקה האמריקאית, מועדוני שטן בשעות אחרי הלימודים צוברים תאוצה ברחבי אמריקה.
המועדונים, שהושקו בשנת 2020 וזכו להתנגדות מצד רוב ההורים, מוצעים כחלופה לקבוצות נוצריות לאחר שעות הלימודים עבור אלה המזדהים כאגנוסטיים, אתאיסטים ומיעוטים דתיים, כגון עובדי אלילים.
"בניצחון לחופש הביטוי ולחופש הדת, בית משפט פדרלי פסק שמחוז בתי הספר של עמק סאוקון חייב לאפשר למועדון השטן להיפגש במתקני המחוז", נמסר בהודעת האגודה לזכויות האזרח.
מסע יחסי הציבור מאחורי 'המקדש השטני' מהווה מלאכת מחשבת של שיווק ויחסי ציבור.
הארגון, שנוסד ב-2014, טוען כי הוא למעשה "מעודד נדיבות ואמפתיה, ודוחה סמכות רודנית", ומעיד כי חבריו משתמשים ב"שכל ישר מעשי" ועומדים על עקרונות הצדק.
"אנחנו בהחלט לא מעוניינים שילדים יזדהו כשטניסטים", אמרה השטניסטית רוז בסתת, שמעורבת במקדש השטני כבר ארבע שנים, ושהיא רק אחת המתנדבות במקדש השטני אשר בעיר צ'ספיק, שבוירג'יניה.
בסתת הובילה את המאמץ להכניס את פעילות המקדש אל בית הספר המקומי שלה בחודש אוקטובר 2020 - במסגרת תהליך שארך זמן רב מכיוון שבית הספר "סירב", לדבריה למהלך.
היא עוד הוסיפה כי "הם חיפשו כל דרך למנוע מאיתנו להיפגש", לדברי בסתת, המועדון רק מלמד ילדים על הטבע ומה לא.
"באחת הפגישות שלנו לפני כמה חודשים, למדנו על עטלפים מוירג'יניה", היא אמרה, והוסיפה: "בפגישה האחרונה, אחת ההורים במועדון התנדבה להביא קבוצה של עצמות ומאובנים שהיא ובעלה מצאו בוירג'יניה".
עם זאת, "תוכנית הלימודים" עשויה להשתנות בסתיו הקרוב כאשר המועדון שואף לשלב את שבעת העקרונות של מקדש השטן, הכוללים "חמלה ואמפתיה כלפי כל היצורים בהתאם להיגיון", וכי "אמונות צריכות להתאים להבנה המדעית הטובה ביותר של האדם את העולם".
"אדם צריך להיזהר לעולם לא לעוות עובדות מדעיות כך שיתאימו לאמונותיו", היא טוענת.