פרופסור לכלכלה באוניברסיטת דיוק קורא לפיצויים בסך 14 טריליון דולר לצאצאי העבדות האמריקאית, סכום השווה לכ-350 אלף דולר לכל מקבל.
באשר למקור הסכום העצום הזה, אמר דאריטי.
"הוא ישולם על ידי הממשל הפדרלי באותו אופן שבו הממשל הפדרלי עמד בהוצאות ששולמו לצורך ניסיון להתמודד עם המיתון הגדול וגם, לאחרונה, עם ההאטה הכלכלית הקשורה למגפה הגדולה". אמר דאריטי.
הפרופסור העריך בעבר כי סך של 10 עד 12 טריליון דולר יוקדשו לפיצויים.
דאריטי, שהוא גם פרופסור למדיניות ציבורית וללימודים אפרו-אמריקאים, הגיב לדאגות ד"ר פיל לגבי ניהול פיננסי כושל בכך שציין שאף אחד לא מודאג מכך כשמדובר בתשלומים לקהילות אחרות.
פיל אמר כי "מנקודת מבט פסיכולוגית, אם אתה לוקח 350,000 דולר או 840,000 דולר, ואתה כותב צ'ק לכל קבוצה של אנשים [...] הם הולכים להיות מרוששים".
פיל גם הצביע על כמות הכסף שבוזבזה במהלך מגפת הקורונה.
"יש היסטוריה משמעותית שארה"ב מספקת נכסים פיננסיים לאזרחים לבנים, כאשר היא לא מספקת נכסים דומים לאזרחים שחורים".
"בואו נחזור לתקופה שבה הייתה הבטחה למענקי קרקע של 160 דונם לשחורים אמריקאים", הוסיף דאריטי.
"במקביל, כאשר הבטחה זו לא קוימה, ממשלת ארצות הברית העניקה למיליון וחצי משפחות לבנות בארצות הברית מענקי קרקע של 160 דונם בטריטוריות המערביות, על פי חוק הומסטד משנת 1860."
הכתב הפוליטי ג'ושוע פרגוסון הגיב: "קודם כל, לממשלת ארה"ב אין כסף. כל הכסף מגיע ממסים. להגיד שאתה לא הולך לקחת את זה מאנשים היום, אתה צודק. אתם תיקחו את זה מהדורות הבאים. זה מה שהולך לקרות".
הסופר ופעיל זכויות האזרח בוב וודסון מתח גם הוא ביקורת על התוכנית: "אני לא יכול לחשוב על קבוצה של אנשים שהתעשרו רק על ידי העברת כסף אליהם".
על פי דף הסגל שלו, דאריטי היה המנהל המייסד של רשת המחקר של דיוק על אי שוויון גזעי ואתני.
Amazon.com נכתב כי "מכאן לשוויון: פיצויים לשחורים אמריקאים במאה ה-21", ספרו האחרון של דאריטי, "מציג את הטיעון המקיף ביותר עד כה לפיצויים כלכליים לצאצאי העבדות בארה"ב".
בתחילת 2021, דאריטי היה אחד מכמה חוקרים שטענו כי פיצויי עבדות היו מפחיתים את מספר מקרי המוות מקורונה שחורים במהלך המגפה.