סין החלה לפתח חיסונים נגד הקורונה עוד באמצע נובמבר, לפני שהנגיף התפרץ באופן רשמי - כך נטען במסמך חדש שפורסם בן 300 עמודים, שנערך על ידי הסנאט האמריקאי.
(צילום: Shutterstock)
הטענות החדשות מצטרפות לראיות רבות לפיהן המדינה הקומוניסטית ניסתה להעלים זיהומים מוקדמים, לפני שהודיעו לארגון הבריאות העולמי (WHO) על הווירוס, מה שהיה ב-31 בדצמבר.
מהחקירה עלה כי צוות בראשות פרופסור יוסן ג'ואו, מהאקדמיה למדעי הרפואה הצבאית, הגיש פטנט על חיסון נגד הקורונה כבר ב-24 בפברואר 2020.
החוקרים ראיינו מספר מומחים, שאמרו שייקח לפחות חודשיים עד שלושה להגיע לשלב הגשת הפטנט - מה שמרמז על כך שייתכן שהעבודה על החיסון החלה עוד בנובמבר 2019, חודש לפני שסין פרסמה על קיומו של הנגיף.
בדו"ח נכתב: "החקירה מצאה ראיות לכך שסין החלה בפיתוח חיסון נגד הקורונה לא יאוחר מנובמבר 2019", וכך הוסבר: "כדי להתחיל לבנות מבנה חיסון, המפתחים היו צריכים לקבל את הרצף הגנומי המלא של הנגיף, אלא שהוא לא פורסם בפומבי עד ה-11 בינואר 2020".
"בדרך כלל, דגימה של חולה נגוע משמשת ליצירת הרצף, כמו גם דגימה מחיה נגועה. לכן, כדי להתחיל בפיתוח חיסונים, סין הייתה צריכה למצוא אדם או בעל חיים נגוע לפני אמצע נובמבר 2019".
(צילום: Shutterstock)
אחת המסקנות של הדו"ח הוא שהנגיף ככל הנראה דלף ממעבדה לוירולוגיה בווהאן, במה שהייתה כנראה תוצאה של "תקרית הקשורה למחקר". את אותה מסקנה, שפעם הייתה שמורה לקונספרטיבים, קיבלו גורמים אמריקאים רבים, כמו ה-FBI ומשרד האנרגיה.
תוצאות המסמך מרמזות שייתכן שהיו שני אירועים לא מכוונים של דליפה מהמעבדה, בהפרש של כמה שבועות בודדים. "סביר יותר מאשר לא סביר שמגפת הקורונה הייתה תוצאה של תקרית הקשורה למחקר", נכתב.
הסנאטור רוג'ר מרשל, שפרסם את הדו"ח מוקדם יותר השבוע, אמר שמדובר ב"התפתחות מכרעת בירידה לעומק המקורות האמיתיים של הקורונה וחשיפת ההונאה של אלה שביקשו להסתיר כיצד המגפה התחילה".