רוסיה משתמשת בנשק חללי באוקראינה המשבש אותות GPS מלוויינים אמריקאים, כך לפי גנרל בכיר בחיל החלל האמריקני.
עם זאת, רוסיה נמנעה מלנסות להשמיד חומרת חלל, בין היתר משום שיכולות החלל שלה אינן מפותחות במלואן ואינן יכולות לקיים עימות עם מעצמה גדולה.
ברשות מוסקבה לייזרים בכדור הארץ המסוגלים לתקוף לוויינים, כמו גם ציוד שיבוש אלקטרוני וטילים נגד לוויינים, לדברי הגנרל צ'אנס זלצמן, ראש מבצעי החלל של חיל החלל האמריקני.
"הם לא הראו היסוס לבדוק את המערכות האלה" זלצמן חשף לנוכחים בפורום בנושא הגנת חלל שנערך ב-5 באפריל. "יש להם כוונה להשתמש בנשק זה בסכסוך, כפי שאנחנו רואים במלחמה באוקראינה, ראינו מתקפות סייבר נגד ספקיות אינטרנט לווייני, כמו גם שיבוש מתמשך של SATCOM ו-GPS".
אם כן, רוסיה תקפה את מערכת ה-GPS Navstar, המופעלת על ידי חיל החלל האמריקאי המודע לשיבוש מאז אפריל 2022 לפחות.
"ייתכן שאוקראינה לא תוכל להשתמש ב-GPS מכיוון שישנם משבשים המונעים קבלת אותות שמישים", הודה בעבר גנרל חיל החלל, דיוויד תומפסון.
אותות ממערכת Starlink של SpaceX שובשו גם הם, לדברי מנכ"ל SpaceX אילון מאסק. "חלק מהטרמינלים של סטארלינק ליד אזורי סכסוך היו פקוקים במשך כמה שעות בכל פעם", כתב מאסק בטוויטר כבר במרץ 2022, "עדכון התוכנה האחרון שלנו עוקף את השיבוש", הצהיר.
הרוסים מצידם ערכו ניסוי גדול בנשק אנטי לווייני בנובמבר 2021, אך עד כה לא פעלו להשמדת עצמים בחלל. זהירות זו נובעת ככל הנראה מחישוב סיכונים, לדברי אן מארואן, חוקרת גיאופוליטיקה מחיל האוויר הצרפתי.
"התוצאות חושפות כי מוסקבה פרגמטית ושוקלת בזהירות את סיכוני ההסלמה העומדים על הפרק במידה ולווינים אמריקאים או אירופים המשרתים בעקיפין את הכוחות האוקראיניים יושמדו", כתבה מארואן במהדורת אביב 2023 של Aether: A Journal of Strategic Airpower &; Spacepower.
מהלך שכזה מצד רוסיה צפוי להיתפס כעילה למלחמה, אמרה החוקרת שלדבריה זהו מהלך שרוסיה לא צפויה להסתכן בו.
ברשותה של רוסיה ישנם פחות נכסי חלל מאשר לארה"ב או לסין.
ראש סוכנות החלל הרוסית הודה ב-2022 כי: "במצב שבו יש צורך לסייע לכוחות המזוינים שלנו, עומדים לרשותנו משאבים צנועים למדי. זה מדאיג אותי באופן אישי".