שירותי המודיעין של בריטניה אמורים להתחיל להשתמש במידע שנאסף על ידי בינה מלאכותית כדי לסייע באיתור איומים זרים שבני אדם עלולים להתעלם מהם, כך על פי תוכניות שהותווה על ידי שר הביטחון טום טוגנדהט.
בטור שפורסם ב"טלגרף" ביום רביעי, הודיע השר כי משרד ממשלתי חדש - מרכז המודיעין בקוד פתוח (OSINT) - ישתמש במידע שנאסף ממקורות פתוחים כדי לסייע לשירותי המודיעין המסורתיים יותר של בריטניה - MI5 ו-MI6.
תוכניות רשמיות, לרבות היקף וגודל היחידה, טרם נקבעו, אך צפויות להירשם ולהתבצע על ידי ראש ממשלת בריטניה רישי סונק במאי.
"ריגול מסורתי עדיין ירים את המסך על התוכניות של אויבינו", כתב טוגנדהט שהוסיף, "אנחנו עדיין צריכים להקשיב ולהסתכל היכן הם רוצים להסתתר".
הוא הדגיש כי "המודיעין השתנה" במהלך העשור האחרון, מה שגרם לשירותי המודיעין של בריטניה להציע שיטות חדשות לזיהוי וסילוק איומים זרים.
המרכז החדש יוסיף גם "עושר ופירוט" לשיטות קיימות לאיסוף מידע לפי הצהרתו.
השר הכחיש כי AI ישמש לאיסוף מודיעין על הציבור הבריטי, והתעקש שהוא יסקור רק מידע שכבר היה ברשות הציבור.
המהלך מגיע קצת יותר משבועיים לאחר שצ'אנסלר בריטניה ג'רמי האנט הפריש 3.5 מיליארד ליש"ט (4.3 מיליארד דולר) מתקציב הממשלה למימון תוכניות במגזרי המדע והטכנולוגיה שאמורים להפוך את לונדון ל"מעצמת-על טכנולוגית".
יחידת הבינה המלאכותית החדשה שתוקם על ידי הממשלה כחלק מהמהלך תשמש גם למיקוד מפיצי "דיסאינפורמציה" לכאורה, הסביר טוגנדהט.
"אנחנו רואים את הביטחון שלנו מתערער על ידי הניסיון לקרוע אותנו, להפיץ דיסאינפורמציה, ולהפיץ שקרים בקהילות שלנו", אמר.
היחידה החדשה שהוצגה אמורה להתחרות בעבודה הנעשית על ידי אנשים כמו Bellingcat, הקבוצה השנויה במחלוקת שמתמחה בניתוח מידע בקוד פתוח, אמר טוגנדהט.
בזמן שהוצגה כקבוצה א-פוליטית חוקרת לבדיקת עובדות, Bellingcat מקבלת גם מימון ממספר מדינות מערביות והוגדרה כ"סוכן זר" על ידי רוסיה ב-2021.