רישומי הוצאות ממשלתיות חשפו לאחרונה כי ממשל ביידן חילק יותר מחצי מיליון דולר במענקים למימון פיתוח של טכנולוגיית בינה מלאכותית שתצנזר שפה ברשתות החברתיות על מנת לחסל "מיקרו-אגרסיות".
The Washington Free Beacon מדווח כי המימון היה חלק מ"תוכנית ההצלה האמריקאית" של ביידן בסך 1.9 טריליון דולר שהועברה בתחילת השנה וכי הוא הוענק לחוקרים באוניברסיטת וושינגטון כדי לפתח טכנולוגיות שניתן להשתמש בהן כדי להגן על משתמשים מקוונים מפני שפה "מפלה".
נשיא ארגון ה-Judicial Watch, טום פיטון, השווה את המהלך למאמצי המפלגה הקומוניסטית הסינית "לצנזר דיבור שלא אושר על ידי המדינה", וכינה את המהלך "פרויקט להקל על בעלי בריתם השמאליים של הממשל לצנזר שיח".
הדו"ח מציין כי החוקרים מפתחים מודלים של למידת מכונה המסוגלים לנתח פוסטים במדיה החברתית ו'לתקן' כל שפה שעלולה לגרום לפגיעה ב'קבוצות שוליים'.
מי הן אותן קבוצות? בעצם ככל הנראה כל מי שרגשותיו מושפעים ממילים פוגעניות.
החוקרת הראשית, הפרופסור יוליה צווטקו, הייתה שותפה לאחרונה למחקר שכותרתו "למצוא מיקרו-אגרסיות בטבע", אשר מיקם מיקרו-אגרסיות בקטגוריות משנה, כולל ה"מיתוס" לפיו "הבדלים נובעים מיתרונותיו של אדם מסוים על אחר".
כמה מהדוגמאות למיקרו-אגרסיות שהיא מצטטת במחקרה כוללות אמירות כמו "אמא שלך לבנה, אז זה לא כאילו אתה באמת שחור", ושאלות כגון "אבל מאיפה אתה במקור?".
כל זה מגיע על רקע הגילויים המתמשכים כי ל-FBI ולממשל ביידן, היו קשרים באמצעות טוויטר, וכי הממשל שיטר מידע בפלטפורמה עצמה.
גוגל גם פיתחה כלי 'תיקון' שיח משל עצמה שמשנה את כל מה שמקלידים אם המכונה סבורה שהדבר עלול להיות 'מזיק'.