יחידת העילית של משמרות המהפכה של איראן פרסמה ביום חמישי הודעה מפתיעה בה טענה כי פיתחה טיל על-קולי "המסוגל לחדור את כל מערכות ההגנה", כך לפי דבריו של מפקד יחידת החלל של משמרות המהפכה המפקחת על הפרויקט.
הגנרל אמיראלי חאג'יזאדה טען בהצהרה שצוטטה בסוכנות הידיעות הממלכתית פארס: "הטיל הבליסטי העל-קולי הזה פותח כדי להתמודד עם מגני הגנה אווירית".
טילים היפרסוניים יכולים להגיע למהירות של יותר מפי חמישה ממהירות הקול, ומעט מאוד מדינות בעולם מחזיקות ביכולת לשגר אותם.
איראן טוענת כעת לראשונה שהיא ביניהם.
ישראל, ארה"ב והמערב באופן רחב יותר בטוח ייקחו זאת כהתפתחות מזעזעת ומסוכנת אם תאושר, בהתחשב בכך שכבר הושקעו שנים של ביקורת על תוכניות הגרעין והטילים הבליסטיים של טהראן, על רקע איומים מתמשכים על ישראל במיוחד.
שלוש המדינות היחידות בעולם שנחשבו כבעלות היפרסוניקה כוללות את ארצות הברית, רוסיה וסין.
גם צפון קוריאה טענה בשנה שעברה כי ניסתה טיל על-קולי, אם כי לא היה אימות לדבר.
אף שעדיין קיימת סיבה לספקנות בנוגע לטענת ההיפרסוניקה החדשה, בשנים האחרונות גורמים ביטחוניים מערביים ממעיטים בעקביות בהערכת מגזר הטכנולוגיה הביטחונית ויכולותיה של איראן...
איראן שיגרה בשנה האחרונה טילים בליסטיים לעבר עיראק השכנה, ונגד קבוצות מיליציה טרוריסטיות המבקשות לערער את המדינה לדבריה.
וושינגטון גם האשימה את איראן בביצוע מתקפות באמצעות שלוחים כנגד סעודיה ואיחוד האמירויות, במיוחד מחוץ לתימן.
"ההתקפות הללו הן תזכורת לכך שפיתוח הטילים הבליסטיים והפצתם על ידי איראן מהווים איום רציני על הביטחון האזורי והבינלאומי", אמרה אז ממשלת ארה"ב.
לאחרונה נפוצו שמועות כי איראן מספקת טילים בליסטיים לרוסיה לצד מל"טים לשימוש באוקראינה.
טהראן הכחישה בתוקף שהיא נותנת טילים למוסקבה, אך רק החודש הודתה באספקת מל"טים.
באשר לטענה החדשה הזו שיש לה טילים על-קוליים, אם ישראל תראה בה תוקף כלשהו, הכוחות הישראליים עשויים לראות סיבה מספקת לבצע תקיפות מנע על מתקני ייצור הטילים של הרפובליקה האיסלאמית.
עם זאת, איראן מנסה זה זמן רב להסתיר היבטים של תוכנית הטילים ארוכי הטווח שלה בבונקרים תת-קרקעיים עמוקים.