ארגון הבריאות העולמי פתח בחקירה בעקבות מחלה מסתורית שהרגה כמעט 100 בני אדם בדרום סודאן.
על פי הדיווחים, 97 בני אדם מתו מהמחלה המסתורית בפנגאק, כאשר מקרי המוות היו בעיקר בקרב קשישים וילדים מתחת לגיל 14. כך לפי חדשות איי.בי.סי, שמסרה כי הסוכנות של האו"ם החלה לחקור את ההתפרצות בחודש שעבר.
משרד הבריאות של דרום סודאן אמר כי התסמינים של המחלה כוללים שיעול, שלשולים, חום, כאבי ראש, כאבים בחזה, כאבי פרקים, אובדן תיאבון וחולשה בגוף.
פקידים בארגון הבריאות העולמי, ה-WHO, ביקרו באזור כדי לחקור את המחלה. האזור הנגוע נפגע לאחרונה בשיטפונות עזים, ולכן דגימות של חולים נבדקו לאיתור מחלות חיידקיות מדבקות כמו כולרה. על פי אתר 'ניוזוויק', הדגימות חזרו שליליות.
ההצפה שהכתה באזור היא אסון הטבע החמור ביותר באזור ב-60 השנים האחרונות, והיא גרמה ליותר מ-200,000 בני אדם לברוח מבתיהם. על פי הדיווח, ארגון הסיוע ההומניטרי רופאים ללא גבולות, ציין כי האנשים שנפגעו מהשיטפונות היו "בסיכון גבוה יותר למחלות הנישאות במים, כגון כולרה ומלריה".
"לאנשים אין מספיק מים או אפשרויות לאגירת מים, ואין איסוף אשפה, בעוד עזים וכלבים מתים ונרקבים במערכות הניקוז", נמסר. "עם התנאים שהוחמרו, אנשים נמצאים בסיכון גבוה יותר להתפרצויות ולמחלות הנישאו במים".
הארגון רופאים ללא גבולות גינה בעבר את העולם על הסיוע "האטי והלא מספק" אל מול ההצפות. "התגובה ההומניטרית האיטית והבלתי מספקת למשבר הזה היא סכנת חיים. המצב העגום באזור הוא לא תופעה חדשה. במשך שנים, הזהרנו שוב ושוב על התנאים הקשים, אך ארגונים וסוכנויות אחרות האחראיות על שירותי המים והתברואה, לא התאימו את פעילותם. השיתוק הזה גורם לתנאי חיים איומים וסיכונים בריאותיים עצומים עבור האנשים החיים שם".