מיליונים חתמו על עצומה הקוראת למושל קולורדו להעניק חנינה לנהג משאית שגרם לתאונת שרשרת קטלנית ונידון ל-110 שנות מאסר, אך עשרות הפצועים ובני משפחתם של ההרוגים ביקשו להזכיר שהנהג בכל זאת נושא באחריות לתאונה המחרידה.
אגילרה-מדרוס וזירת התאונה הקשה ב-2019
בראיון שהעניקו לתקשורת המקומית, רוב בני המשפחה הסכימו שתקופת המאסר שנגזרה על הנהג - כאמור, 110 שנים - אינה פרופורציונלית. מאידך, הם סבורים שהנהג, רוג'ל אגילרה-מדרוס, בכל מקרה צפוי לערער על העונש, ועל כן הם קוראים למושל ג'ארד פוליס שלא להתערב ולהעניק לו חנינה.
"אף אחד מאיתנו ציפה או אפילו רצה ש[הנהג] יישלח ל-110 שנה בכלא", אמר דוויין ביילי, אחיו של וויליאם בן ה-67 שנהרג בתאונה. גם אלמנתו של וויליאם, גייג', אמרה דברים דומים: "אני מבינה שהעונש שנקבע הוא עניין מתמטי והשופט נאלץ לפעול לפי החוק. אבל זה לא הגיוני שהוא ירצה 110 שנה. אנחנו רוצים שהוא יישלח לכלא, אבל לא לתקופה כל כך ארוכה".
"אין לי ספק שהוא צריך לרצות עונש מאסר", אמרה אניטה ביילי, אחותו של וויליאם, "אבל לדעתי 20 או 30 שנה בכלא זה מספיק".
גרגוריו סאלינס, נהג משאית שנקלע לתאונה, התייחס אף הוא לפרשה: "להיות נהג משאית זו לא עבודה קלה כי יש לנו סטנדרטים גבוהים. [אגילרה-מדרוס] צריך לרצות עונש מאסר בפועל כי הוא שיחק באש ונכווה. הבנתי שהוא מתכוון לערער על העונש, אז מי שצריך לקבל את ההחלטה הם השופטים והתובע המחוזי, לא המושל".
"הייתי בהלם ברגע ששמעתי על העונש הוא קיבל", מודה לזלי רוס, שנפצעה באורח קשה בתאונה, "אבל יש מנגנונים במערכת המשפט והוא יכול להגיש ערעור. הוא חייב לרצות עונש מאסר כלשהו. אני מרגישה שכל הדיון סביב התאונה עושה לנו רע, במיוחד כעת בתקופת החגים".
זירת התאונה (צילום: מתוך טוויטר)
כזכור, אגילרה-מדרוס נידון לתקופת המאסר הממושכת בעקבות התאונה שאירעה לפני כשנתיים וחצי, ב-25 באפריל 2019, בכביש מהיר המחבר בין הרי הרוקי לדרום דנבר (כביש מספר 70).
אגילרה-מדרוס נסע לכיוון מזרח (כלומר, ירידה מהרי הרוקי) כאשר לטענתו איבד את הבלמים. בשלב זה הוא התקרב לאזור בכביש שבו התנועה נעצרה בשל תאונה אחרת, ירד לשוליים וגרם לתאונת שרשרת.
בוחני התנועה העריכו כי המשאית דהרה במהירות העולה על 135 קמ"ש בשניות שקדמו לתאונה, והמשאית פגעה ב-28 כלי רכב אחרים - לרבות 4 משאיות. כתוצאה מהתאונה נהרגו ארבעה בני אדם, וכביש המהיר אף נותר סגור במשך יותר מ-24 שעות.
לאורך המשפט שהתנהל נגדו, אגילרה-מדרוס הכחיש את הטענות לפיהן נסע במהירות מופרזת, אך בחודש אוקטובר חבר המושבעים הרשיע אותו ב-42 אישומים חמורים, לרבות הריגה, תקיפה מדרגה ראשונה ונהיגה ברשלנות ובחוסר זהירות.
אגילרה-מדרוס וזירת התאונה הקשה
השופט ברוס ג'ונס גזר עליו 110 שנות מאסר רצופות - עונש שכמובן מהווה מאסר עולם עבור נהג המשאית בן ה-26 - והסביר שהחוק בקולורדו מחייב אותו להטיל מאסרים רצופים.
התביעה במחוז טענה לאורך המשפט כי אגילרה-מדרוס יכול היה למנוע את התאונה הקטלנית, למשל אם היה עושה שימוש ברמפה ייעודית למשאיות שנקלעות למצב זה (של איבוד בלמים). עורכי דינו של אגילרה-מדרוס דחו על הסף את הטענה הזו ואמרו שהנהג לא ידע שאיבד את הבלמים עד אחרי התאונה.
אגילרה-מדרוס ביקש מבית המשפט לרחם עליו, ורגע לפני שעונשו נקבע הוא מרר בבכי ואמר: "אני מרגיש שאני גוסס, קשה לי לחיות עם הטראומה הקשה. אני לא מצליח לישון, וכל הזמן אני חושב על האנשים שאיבדו את חייהם. אני יודע שזו הייתה תאונה נוראית וקשה, ואני לוקח אחריות על כך. אבל זה לא היה מכוון ואני לא עבריין".
כאמור, בסופו של דבר השופט גזר עליו 110 שנות מאסר ואמר: "אני מקבל ומכבד את מה שהנאשם אמר בנוגע לכך שלא התכוון לפגוע באנשים, אבל הוא כן קיבל סדרת החלטות נוראיות. ולמרות זאת, אם זה היה תלוי בי, זה לא העונש שהייתי גוזר עליו".