נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא סין שי ג'ינפינג, יקיימו פסגה וירטואלית היום (רביעי), במהלכה ידונו על "הרטוריקה האגרסיבית של ארצות הברית".
על פי הקרמלין, שני המנהיגים ידונו בעיקר על המתיחות המתמשכת במזרח אירופה על רקע פריסת כוחות גדולים של צבא רוסיה לאורך הגבול עם אוקראינה. "המצב בעניינים בינלאומיים, במיוחד ביבשת אירופה, הוא מאוד מאוד מתוח כרגע ודורש דיון בין בעלות ברית", אמר דובר הקרמלין, דימיטרי פסקוב, כפי שדווח בסוכנות הידיעות רויטרס.
כמו כן, פסקוב הוסיף: "אנחנו רואים רטוריקה מאוד מאוד אגרסיבית מהצד של נאט"ו וארצות הברית, וזה דורש דיון בינינו לבין הסינים". לצד דברים אלו, שני הנשיאים ידונו בנושאים הכוללים אנרגיה, סחר והשקעות.
הן מוסקבה והן בייג'ינג נמצאות בסכסוך מחריף עם וושינגטון בשבועות האחרונים. בעוד שסוגיית אוקראינה הייתה עיקרית בפגישה וירטואלית בין ביידן לפוטין בשבוע שעבר, ארצות הברית וסין החליפו מילים חריפות בנושאים הכוללים את התביעה הטריטוריאלית של בייג'ינג בים סין הדרומי ומעמדה של טייוואן.
במהלך הפגישה הווירטואלית בשבוע שעבר, ביידן אמר לפוטין כי כל פלישה נוספת לאוקראינה תיענה ב"צעדים כלכליים חזקים" מצד ארצות הברית ובעלות בריתה האירופיות, והדגיש כי וושינגטון מוכנה כעת לנקוט בצעדים שהיא לא נקטה ב-2014, כאשר רוסיה סיפחה את קרים.
ביידן גם שוחח עם מנהיג הרפובליקה הסינית בחודש שעבר, במאמץ דיפלומטי להבטיח ש"תחרות" בין שתי המדינות "לא תהפוך לעימות".
אתמול, דובר משרד החוץ של סין, וואנג וונבין, הגיב על הסנקציות שהטילה ארצות הברית על הרפובליקה בגין, לדבריה, הפרות הקשורות לזכויות אדם.
הדובר גינה את הסנצקיות וכינה אותן כ"פעולות מעוותות". "אנחנו קוראים לארצות הברית לחזור בה לאלתר מההחלטה השגויה ולהפסיק להתערב בענייניה הפנימיים של סין ולפגוע באינטרסים שלה", אמר. " אם ארצות הברית תפעל בפזיזות, סין תנקוט אמצעים יעילים כדי להכות בנחישות. לא ניתן לערער את הנחישות של סין להגן על הריבונות הלאומית שלה, הבטיחון והאינטרסים שלה".