מספר מדינות - כולל בריטניה, צרפת, ישראל, איטליה וסינגפור נעות במהירות במטרה להגביל נסיעות מדרום אפריקה וממדינות אחרות לאחר שהתגלתה גרסה חדשה של וירוס הקורונה עם מוטציות רבות לפני כחמישה ימים.
הגרסה המדאיגה גררנ הודעה ממנכ"ל פייזר אשר אישר שפיתוח חיסון חדש ייקח יותר משלושה חודשים.
גרסת Nu, המכונה B.1.1529, התגלתה בבוטסואנה כשלפחות 100 מקרים מאושרים בדרום אפריקה התרחשו כולל זיהוי בישראל ובהונג קונג.
ביום שישי בבוקר, בלגיה, המדינה האירופית הראשונה, תיעדה מקרים של הזן החדש.
השבועות הקרובים יהיו חיוניים כדי לקבוע אם Nu אגרסיבי יותר מדלתא.
החלק המטריד ביותר נובע מהעובדה שמנכ"ל פייזר, אלברט בורלה, אמר שייתכן שייקח למדענים 100 ימים לפתח חיסון חדשני שיילחם נגד וריאנט Nu.
בינתיים, שוקי המניות והחוזים העתידיים העולמיים צונחים כאשר תשואות האוצר יורדות.
כבר עכשיו, מדינות בולמות טיסות מדרום אפריקה ומבוטסואנה, כאשר נראה שהגרסה החדשה מתפשטת.
מדובר על תזמון מושלם עבור בנקאים מרכזיים שהחלו במחזור ההפחתה והעלאת הריבית האגרסיבי ביותר מזה שנים כדי לבלום את האינפלציה שיצאה משליטה.
כידוע מדעני ארגון הבריאות העולמי נפגשים היום לפגישת חירום בנושא.
המדען הראשי של ארגון הבריאות העולמי, סומיה סוומינתן, הצביע על "מספר מוטציות מדאיגות בחלבון הספייק" של הגרסה החדשה בהתייחסו למנגנון הביולוגי המאפשר לנגיף הקורונה לחדור לתא מארח ולגרום לזיהום. בנוסף פרופסור למיקרוביולוגיה קלינית באוניברסיטת קיימברידג', ראווי גופטה - אשר הזהיר בעבר מהאפשרות של וריאנטים "סופר מוטנטיים" של קוביד - אמר שעבודת המעבדה שלו זיהתה שתי מוטציות ספציפיות בזן החדש שיכולות להגביר את הזיהומים ולהפחית את זיהוי הנוגדנים.
בתגובה להערות ארגון הבריאות העולמי על הזן החדש, ממשלת בריטניה השעתה זמנית את הטיסות לשש מדינות אפריקאיות, כאשר סאג'יד ג'וויד, השר לבריאות וטיפול סוציאלי, כינה את המהלך כאמצעי זהירות.
גם ישראל הודיעה כי תאסור על נוסעים מדרום אפריקה וממדינות אחרות ביבשת להיכנס.