פייזר תובעת עובדת חברה ותיקה בגין גניבת עשרות אלפי מסמכים חסויים, כולל כמה הקשורים לחיסון שפיתחה נגד הקורונה, בעודה מתכננת לעבור לעבוד בחברה מתחרה.
יצרנית התרופות פייזר (צילום: Shutterstock)
בתלונה שהוגשה ביום שלישי לבית המשפט הפדרלי בסן דייגו בקליפורניה, פייזר אמרה כי צ'ון שיאו לי הפרה את הסכם הסודיות שלה בכך שהעבירה יותר מ-12,000 קבצים ללא רשות אל החשבונות והמכשירים האישיים שלה מהמחשב הנייד שקיבלה דרך החברה.
המסמכים שהעובדת גנבה לכאורה, כוללים ספר הפעלה שהוצא ב-24 בספטמבר המכיל הערכות פנימיות והמלצות לגבי החיסון נגד הקורונה שפייזר פיתחה עם החברה הגרמנית BioNTech, מסמכים הקשורים לשותפות בין החרות ומצגות פנימיות הקשורות לנוגדנים לסרטן.
לדבריהם, אצל לי יש עדיין מחשב נייד המכיל מסמכים "שעשויים להיות קשורים למספר חיסונים, תרופות וחידושים אחרים של פייזר", בעוד התלונה שהוגשה מתמקדת בעיקר במידע שיש ברשותה בנוגע לחיסון נגד הקורונה.
פייזר אמרה כי לי, מנהלת שותפה במחלקה לסטטיסטיקה, ניסתה שוב ושוב לטשטש את עקבותיה. לי "הטעתה את פייזר לגבי מה שהיא לקחה, איך היא לקחה את זה, מתי ולמה היא עשתה את זה, והיכן ניתן למצוא את הקבצים האלה (ואולי אחרים)", אמרה יצרנית התרופות המבוססת בניו יורק.
(צילום: Shutterstock)
החברה אמרה כי לי התפטרה מפייזר לאחר 15 שנים, ונראה כי יש לה הצעת עבודה אחרת – להצטרף בסוף חודש נובמבר לחברת Xencor Inc, חברה מקליפורניה בשלבים קליניים המתמקדת בטיפולים בסרטן ומחלות אוטואימוניות.
נוסף לכך, פייזר טוענת כי החברה המתחרה ניסתה לגייס עובדים משורותיה "ללא הפסקה, במיוחד במהלך שנת 2021".
עם הגשת התביעה, השופטת המחוזית בארצות הברית, קאתי אן בנסיונגו, חסמה זמנית את לי מלהשתמש בסודות המסחריים של פייזר, ואמרה שעורכי הדין של החברה יכולים לבדוק חשבונות ומכשירים של לי שבהם היא עשויה לשמור מסמכים סודיים. ב-9 בדצמבר נקבע דיון כדי לשקול צו מניעה ארוך יותר.
כלי תקשורת ניסו ליצור קשר עם לי על מנת לקבל תגובה, אך ללא הצלחה. חברת Xencor אינה נתבעת במסגרת התלונה נגד לי, והיא סירבה להתייחס לכך.