לאחר דיווח של בלומברג ביום חמישי כי גורמים אמריקאים תדרכו את בעלות בריתן באירופה על פלישה צבאית רוסית "אפשרית" לאוקראינה, הקרמלין ביום שישי הכחיש, וכינה את הדיווח כ'הייפ' שהוכח כבלתי מבוסס תוך ניסיון להסלים את המתיחות. דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, הכחיש את הדיווחים בארה"ב כ"ניסיון חלול ומופרך לעורר מתחים" תוך הדגשה ש"רוסיה לא מאיימת על אף אחד".
לפני יותר משבוע, גם בכירים בקייב וגם בתקשורת המערבית החלו להשמיע אזעקה על מה שתואר כהצטברות כוח רוסי גדול נוסף ליד הגבול עם אוקראינה.
פסקוב אמר ש"תנועת החיילים בשטח שלנו לא צריכה להיות סיבה לדאגת אף אחד".
(צילום: זירוהדג')
בימים האחרונים הפנטגון המעיט בדיווחים - עד כדי כך שנראה שמנהיגי צבא ארה"ב מסכימים עם הקרמלין, ולא רואים סיבה לדאגה רצינית.
לדוגמה, יום לאחר הדיווח של בלומברג, הפנטגון יכול היה רק לומר שהיו כמה תנועות חיילים בצד הרוסי שנראות "יוצאות דופן":
"אנחנו ממשיכים לעקוב אחר זה מקרוב", אמר מזכיר העיתונות של הפנטגון ג'ון קירבי לכתבים ביום שישי, תוך שהוא קורא למוסקבה להסביר בפומבי את כוונותיה.
"מבלי להיכנס לפרטים כעת, אני חושב שזה באמת עניין של קנה-מידה. זה עניין של גודל היחידות שאנחנו רואים", אמר והוסיף, "כל פעולות הסלמה או אגרסיביות של רוסיה תהווה סיבה לדאגה רבה".
יו"ר המטות המשולבים גם הכחיש כל דבר מהרוסים שנראה כ"תוקפני בעליל"...
"ראינו את זה בעבר", אמר גנרל מארק מיילי, יו"ר ראשי המטות המשולבים, לפורום ביטחוני בוושינגטון, שהוסיף שבשלב זה לא היה "שום דבר אגרסיבי בגלוי" בפעולותיה של רוסיה.
"אז, מה זה אומר? אנחנו לא יודעים עדיין", הוסיף, "אבל אנחנו ממשיכים לפקח עם כל היכולות שלנו".
בינתיים, רוסיה הפכה את ההאשמות כלפי האמריקנים ואמרה שהנוכחות של ספינת מלחמה אמריקאית בים השחור היא האיום האמיתי על היציבות באזור.
"אנו רואים בפעילות הצבאית האגרסיבית של ארה"ב באזור הים השחור איום על הביטחון האזורי והיציבות האסטרטגית", אמר משרד ההגנה הרוסי בהצהרה ביום שישי.
"עוצמת הסיור האווירי של נאט"ו ליד גבולות הפדרציה הרוסית בים השחור ממשיכה לגדול".
הלחימה עדיין קפואה לאחר חצי עשור של מלחמה באזור דונבאס שבמזרח אוקראינה; עם זאת, המגעים האחרונים בדרג הגבוה בין וושינגטון למוסקבה - ובמיוחד ביקורו של מנהל ה-CIA שנפגש עם היועץ לביטחון לאומי הבכיר של פוטין החודש - נראים מבטיחים במונחים של פוטנציאל סיום הקונפליקט והגעה להסדר מדיני מתמשך ברקע המשבר המבעבע.