לפי דיווח של בלומברג, ארה"ב מתוסכלת שאין לה מרגלים במעגל הפנימי של נשיא סין שי ג'ינפינג, מה שמקשה עליה לדעת מה סין מתכננת לעשות בהמשך הדרך.
הדיווח ציטט פקידים אמריקאים אנונימיים ואת ג'ון בולטון, האולטרה-נץ ששימש כיועץ לביטחון לאומי של הנשיא טראמפ.
נאמר בו כי לארה"ב חסר מודיעין "עליון" על סין בשל הצלחתה של בייג'ינג בפירוק טבעות ריגול של ה-CIA בשנים האחרונות ובשל מחסור בדוברי סינית המועסקים על ידי סוכנויות הביון האמריקאיות.
"הפקידים האלה, שביקשו לא להזדהות דנים בנושאים רגישים, ואומרים שסין הופכת למטרה קשה יותר, אטומה יותר, בדיוק כשהביקוש לתובנות לגבי קבלת ההחלטות של שי גואה והמתח עם ארה"ב מתחמם על רקע סוגיית טייוואן והגישה לטכנולוגיה גבוהה", נכתב בדו"ח.
בלומברג כותב על מקרים מרובים בהם הסוכנות נתפסה לא מוכנה: "מציאות זו מגיעה לאחר שגורמים רשמיים בממשל טראמפ וביידן אמרו שהופתעו ממהלכים מהירים של סין בהשתלטות על הונג קונג, בהקרנת כוח צבאי על פני ים סין הדרומי, בהגבלת החקירה למקורות קוביד-19, ובהתגברות הניסיונות של חברות סיניות לרגל אחר אזרחי ארה"ב", כך לשון האתר הכלכלי.
במאמץ לתקן את החסר במודיעין, ה-CIA הקים מרכז ריגול חדש שיתמקד אך ורק בסין. בהכרזה על המרכז החדש, אמר מנהל ה-CIA, וויליאם ברנס, שסין היא "האיום הגיאופוליטי החשוב ביותר" הניצב מול ארה"ב במאה ה-21. המקורות ששוחחו עם בלומברג אמרו שהם מקווים לראות את ה-CIA מגבה את המרכז עם יותר הוצאות והקצאות כוח אדם.
כחלק מתוכניתו להתמקד יותר בסין, ה-CIA מתכנן גם לגייס יותר דוברי סינית. בראיון ביולי לחדשות NPR, ברנס אמר שהוא שוקל לפרוס "מומחים סינים" ברחבי העולם, כפי שעשתה הסוכנות במהלך המלחמה הקרה עם ברית המועצות. "במהלך המלחמה הקרה, הן במחלקת המדינה והן ב-CIA, פרסנו בצדק מומחים סובייטים כדי לוודא שנוכל להתחרות ביעילות. אני חושב שזה נכון וזה אחד הדברים שאני בוחן כרגע, לפרוס מומחי סין", אמר ברנס.
קודם אולי כדאי שה-CIA ינסו לנטרל את המרגלים הסינים ב-CIA עצמו וברחבי העיר וושינגטון?.