יו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי (קליפורניה), השתתפה בפסגת האקלים שנערכה בסקוטלנד, שם הסכימה עם טענה כי צבא ארצות הברית אחראי לזיהום אוויר חמור.
צבא ארצות הברית, מהמזהמים הגדולים בעולם (צילום: Shutterstock)
במהלך הוועידה בגלזגו, פלוסי נשאלה אם הצבא האמריקני "פטור" מאחריות על משבר האקלים, למרות שהוא "מזהם גדול יותר מ-140 מדינות ביחד". בתגובה, יו"ר בית הנבחרים אמרה: "אנחנו גם מכירים בכך".
פלוסי הוסיפה כי צבא ארצות הברית "משתמש הרבה בדלק", אך הוסיפה לצד זה כי "לאורך הזמן היו יוזמות רבות שמטרתן להמיר את דלק המאובנים למקורות דלק אחרים בשימוש בצבא", כי "זה מה שיעשה את ההבדל הגדול ביותר".
דבריה של יו"ר בית הנבחרים, כאמור, הגיעו במהלך ועידת האקלים COP26 של האו"ם, שם קידמה פלוסי את הצעת החוק של מפלגתה על סך 1.75 טריליון דולר שישמשו לטיפול בבעיות חברתיות ומשבר האקלים, הצעה שהדמוקרטים מקווים שתעבור בבית הנבחרים בשבוע הבא.
יו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי (צילום: Shutterstock)
"החקיקה שלנו היא מרחיקת לכת, ומבטיחה שהכלכלה העתידית תהיה ירוקה ונקייה יותר", אמרה פלוסי. "משמעות דבר היא, 250 מיליארד דולר זיכויים במס אנרגיה נקייה, לפיתוח ופריסה עדכנית ביותר בדורות הבאים של חשמל נקי. זה אומר, לעלה מ-100 מיליארד דולר בנוסף, לחוסן כולל של חקלאות חכמה ופתרונות אקלים מבוססי טבע, עוד 100 מיליארד דולר לפתרונות אקלים בהובלה מקומית ואזורית... ויותר מ-222 מיליארד דולרים לצדק סביבתי".
על אף התמיכה הרבה בקרב הדמוקרטים, הסנאטור ג'ו מצ'ין, חבר המפלגה המייצג את מדינת וירג'יניה, מסרב להבטיח את התמיכה שלו בהצעת החוק הזו, בגלל החששות לגבי העלויות הגבוהות שלה. ללא תמיכתו של מנצ'ין, לא סביר שלדמוקרטים יהיו מספיק קולות כדי להעביר את החוק.