כתבת לשעבר של אל-ג'זירה, אשר לאחרונה החלה לעבוד בטוויטר כמפקחת על סיקור החדשות במזרח התיכון וצפון אפריקה, נאלצה לפרסם התנצלות לאחר שהיסטוריית הציוצים האנטי-ישראליים שלה עלתה מחדש ברשתות החברתיות בשבוע שעבר.
ציוץ של פאדה ג'אסם, בו טוענת שישראל לא נוסדה (צילום: טוויטר)
פאדה ג'אסם, מפיקה ועורכת טלוויזיה לשעבר מלונדון, ספגה גינויים לאחר שהכריזה על תפקידה החדש בטוויטר, ופרסמה הודעה עם 17 סמלים של דגלים המייצגים מדינות שונות באזור – למעט דגל ישראל.
בתפקידה החדש, ג'אסם תהיה אחראית לאסוף חדשות המוצגות בטוויטר, ולהדגיש את "התוכן הטוב והרלוונטי ביותר שמגיע, שירתק וישמח את אחד הקהלים הגדולים בעולם".
הרב אברהם קופר ממרכז 'סימון ויזנטל', פרסם הודעה לעיתונות בה התייחס למינוי שלה, וכתב: "לא טוויטר, אדם שמוחק את ישראל מהמפה לא יכול להיות האחראי של טוויטר במזרח התיכון. מה הלאה? משתמש הטוויטר הוותיק, אייתוללה חמינאי, בדירקטוריון שלכם? טוויטר מחזקת אנטישמיות בכך שהיא נותנת לגזענית הזאת לצנזר חדשות מהמזרח התיכון".
בעקבות הסערה ברשתות החברתיות, ג'אסם התנצלה על השמטת דגל ישראל מההודעה שלה, אך לא לפני ש-GnasherJew, ארגון חקירות בריטי, חשף היסטוריה ארוכה של ציוצים מלאים באנטישמיות וטענות נגד ישראל, עוד משנת 2010.
הציוץ שפרסמה פאדה ג'אסם, בו "שכחה" את דגל ישראל (צילום: טוויטר)
בספטמבר אותה שנה, למשל, ג'אסם כתבה בטוויטר שישראל לא "נוסדה" אלא ",הוטלה כמו פצצה במרכז פלסטין". בציוצים אחרים היא ציטטה דברים של לואיס פרחן, מנהיג ארגון 'אומת האסלאם' הידוע באמירותיו האנטישמיות, כמו "יהודים שטניים" ו"בית הכנסת של השטן". אז, העיתונאית לשעבר תיארה את פרחן כ"דוגמה מצוינת לאמונה חוצת גבולות".
בחילופי דברים שנערכו בשבוע שעבר עם עמנואל מילר מ-Honest Reporting, קבוצה שמטרתה להילחם בהטיה אנטי-ישראלית בתקשורת, ג'אסם הגיבה לביקורת שלו והצדיקה את עצמה כאשר אמרה: "אני יכולה לראות שכתבתי כמה ציוצים בצורה לא נכונה כאשר הייתי צעירה יותר".
"אני מתנצלת על כל פגיעה שנגרה מהציוצים הספציפיים האלה, וכמו שאמרתי על זה ששכחתי את דגל ישראל", כתבה.
בציוץ שלאחר מכן, ג'אסם אמרה שהיה לה "יום מרתק", אך הודיעה כי היא החליטה לשנות את הפרופיל האישי שלה לפרטי, בשל מה שכינתה "האשמות איומות" שהוטלו נגדה.
הארגון StopAntisemitism דרש לבחון את "השקפות השנאה" של ג'אסם, בטענה ש"ההיסטוריה האנטישמית שלה פוסלת אותה מלהיות צד אובייקטיבי המסוגל לספק תוכן הנוגע למזרח התיכון ולישראל בפרט".