לראשונה זה עשרות שנים המרוץ לראשות העיר דירבורן במישיגן פתוח לרווחה, ויוצר הזדמנות לעיר, אשר ידועה כבירה הערבית באמריקה, לבחור את המנהיג הערבי אמריקני הראשון שלה.
עבדאללה חמוד (צילום: מתוך טוויטר)
ג'ון ב. אוריילי כיהן כראש העיר דירבורן מאז שנת 2007, כאשר החליף את ראש העיר דאז מייקל גווידו, שהנהיג את העיר מאז 1986. אך בשנה האחרונה, אוריילי חלה והתרחק מהחיים הציבוריים.
ביום שלישי הקרוב ייערכו בחירות לראשות העירייה, ואם ינצח, עבדאללה חמוד בן ה-31, לבנוני אמריקני, יהפוך לערבי המוסלמי הראשון שיוביל את העיר. כיום הוא מסיים את כהונתו השלישית בת השנתיים בבית הנבחרים במישיגן, לשם הוא נבחר כשהיה רק בן 25.
פעילים ערבים אמריקנים אמרו שאם חמוד ינצח, זה יהיה הישג "היסטורי" המדגיש את צמיחת הקהילה שלהם בגודל ובכוח הפוליטי.
בקמפיין שלנו, חמוד אמר שהוא שואף לשפר את איכות החיים של כל התושבים בעיר. לדבריו, בראיון לרשת 'אל-ג'זירה', ההצלחה לא נמדדת בלהיות הראשון, אלא במתן דוגמה טובה כדי לסלול את הדרך לאחרים. "המטרה היא לא להיות הראשונים... אנחנו מנסים לקבוע סטנדרט שאנשים עשויים להישמע קצת אחרת, אתה יכול להתפלל קצת אחרת, אבל אם תעשה עבודה טובה באותה מידה, אתה לא תהיה האחרון", אמר.
כאמור, בחודש אוגוסט נערכו פריימריז לקראת הבחירות, וחמוד בן ה-31 זכה במקום הראשון בין רשימה די ארוכה של מועמדים, וכעת הוא מתחרה על תפקיד ראש העיר אל מול הפוליטיקאי המקומי הוותיק, גארי וורנצ'ק.
עבדאללה חמוד (צילום: איי.פי)
חמוד מכנה את עצמו כפוליטיקאי "פרגמטי ופרוגרסיבי". הוא דמוקרט, אם כי מועמדים לראשות עיר אינם מופיעים בקלפי עם תווית מפלגה כלשהי.
הפוליטיקאי הצעיר אמר כי הוא מודע לכך שלאחרים אולי לא נוח עם המורשת הערבית ואמונתו המוסלמים, ולאותם אנשים הוא העביר מסר: בואו נדבר. "אם יש לכם שאלות או פחדים המבוססים על דברים שאולי שמעתים בתקשורת, או תפיסות שליליות לגבי מוסלמים וערבים אמריקנים, תשאלו", אמר לתושבים.
תומכיו של חמוד טוענים כי אם ינצח, הדבר יחזק את הנוכחות של הקהילה הערבית על המפה הפוליטית, מעבר לעיר דירבורן. מת'יו סטיפלר, חוקר במוזיאון הערבי-אמריקני שבסיסו בדירבורן, ומרצה באוניברסיטת מישיגן, אמר: "יש הרבה משמעות. אם הוא ינצח, זה יגרום לכך שבאופן רשמי הקהילה הערבית אמריקנית כאן, שקועה לגמרי בדירבורן".
הנוכחות הערבית במישיגן משתרעת הרבה מעבר לעיר דירבורן, והמדינה היא כוח פוליטי ערבי-אמריקני עיקרי. עם קהילות מלבנון, עיראק ותימן, סוריה ופלסטין, האוכלוסייה הערבית מונה יותר מ-200,000 תושבים, והיא השנייה בגודלה בארה"ב אחרי קליפורניה.